THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

The Radiant Light и призрачната атмосфера на „How to Leave This World in Peace“

The Radiant Light и призрачната атмосфера на „How to Leave This World in Peace“
BG1 от 2

Окултното винаги е било невероятна енигма за човешкото съзнание. Тайните на света отвъд видимите му очертания, непознатите божествени сили и възможността да се докоснем до тях чрез задимените си ритуали и вникването навътре и извън себе си – всичко това е концепция, обследвана от самото зараждане на света.

The Radiant Light е нов фолклорен проект , създаден от C.V.B., който добре познаваме от окултната музикална сцена посредством творчеството му с бандите Wolvennest, Cult of Erinyes, Aerdryk, LVTHN, Monads и др. Все групи, които обсебват пространството със своята енергия и търсения зад воала.

Първата манифестация на The Radiant Light носи името ‘How to Leave This World in Peace’ и е концептуален албум, базиран на вярването , че мъдростта е ключовият елемент към това да разберем живота, смъртта и последните мигове преди да пропаднем в неизвестното.
Макар и да е самостоятелен проект, в дебютното заглавие на The Radiant Light можем да чуем вокалите на Shazzula (Wolvennest) в заглавното парче, Déhà и неговия бас в ‘Cult of Indifference’ и Bones (Dread Sovereign) и неговите китари, редуващи се с тези на Corvus в няколко от парчетата.

Албумът започва с двуминутната „Uncreation“ и провлачената психеделична атмосфера , която може да бъде усетена при отварянето на стара музикална кутия, докато се намираш в изоставена мрачна стая със счупени прозорци, прашни пердета и реещи се зад гърба ти призраци. Две минути интро, което дълбоко задава тона на ‘How to Leave This World in Peace’.

Дълбокият глас на C.V.B.продължава това усещане на дълбока меланхолия и призрачно присъствие с втората песен, „The Portal“, като дамските беквокали допълват като красива бледа сянка всеки нюанс, a ембиънт звуците и шумовете допълват все повече една мрачна картина, постепенно разкриваща се пред слушателя.

Акустични китари, мелотронни мелодии и звук от електрически орган, дълбок бас и танцуващи блус китари.. всички инструменти се преплитат в една далечна и пропита с неясна светлина атмосфера, която те носи из времето и те насочва плавно към мрачна, на моменти дори страховита посока.

Бих описала ‘How to Leave This World in Peace’ като кинематографично изживяване. Предизвиква визуализации чрез комбинацията си от инструменти, звуци и вокали. Не е типичният албум , който просто ще чуете и ще си кажете „много добър звук“, а ще е от онези албуми, по време на които може би ще се вцепените за момент и просто ще слушате в унес.
Дебютът на The Radiant Light е способен да ви пренесе в специфично състояние на  транс, ако му позволите да ви откъсне от реалността и да ви разходи из опустелите сенчести пътеки на меланхолията, в търсене на лъчите на мъдростта.

 

Чуйте албума тук: 

 

Можете да откриете заглавието на физически носител (лимитиран тираж дискове) чрез лейбъла Ván Records : https://bit.ly/3IuT36t

 

 

BG1 от 2

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.