THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте дебютния запис на Morcaint

Чуйте дебютния запис на Morcaint

Шведското блек метъл дуо Morcaint, от което част е вече добре познатия ни музикант Heruhim от Blodtår, издаде дебютния си EP запис, „Elessar“.
Студийното заглавие се разпространява чрез лейбъла Nordvis Produktion, като е налично в дигитален формат.

Съдържание:
1.Elessar 05:06
2.O Lórien! 08:05

 

По подобие на Blodtår – основната банда на главния композитор на Morcaint, Heruhim – музиката се характеризира със сливането на архаичната блек метъл магия и съвременната иновация. Въпреки че не е клонинг по никакъв начин, „Elessar“ е страхотен хибрид на Dissection и Summoning, но се развива в много по-студени звукови пейзажи, подобни на тези, предизвикани от Emperor.

По времето на своето създаване през 2008, Morcaint е първи опит за блек метъл група както на Ulvtyr, така и на Heruhim. Те композират албум, но идеята за него и Morcaint бива „замразена“ преди да се стигне до записите. Музикантите впоследствие се отделят и всеки се заема с различни други проекти … докато накрая пак не се озовават в разгара на своята идея отпреди години и не откриват отново път към Morcaint .

За настоящия запис, двамата музиканти решават да използват вселената на Толкин като тематична основа. Текстовете в песента “Elessar” са частично съставени от посланието на Галадриел към Арагорн във „Властелинът на пръстените“, докато “O Lórien!” заема от „The Song of Lórien“ – изпълнена от Галадриел в момента, в който Задругата напуска Лориен.

 

Heruhim коментира:
„Таим огромен респект към Толкин и всичко онова, което той успява да вдъхнови в нас. Страхопочитанието на Средната земя и отвъд! Morcaint е израз на нашата любов към неговата великолепна работа.
Музикалната идея зад “Elessar” става очевидна веднага, с трептящи синтезирани хорове и струнни инструменти, които привличат в съзнанието старите демонстрации на Falkenbach. Китарните сола, които произлизат най-вече от Dissection, са съчетани с рифове, вдъхновени от най-ранните издания на Dimmu Borgir. Що се отнася до клавирите – ехтящият студен мрак на първия EP запис на Emperor е завинаги маркиран в моя творчески мускул.
В „O Lórien!“ се опитваме да предадем скръбните, носталгични оплаквания на Галадриел, докато тя размишлява върху тъмнината, растяща на изток. Текстовете говорят сами за себе си, но в музикално отношение съм почерпил значително вдъхновение от работата на Howard Shore, чието дело е неземната музика за трилогията „Властелинът на пръстените“ на Питър Джаксън. От дълго време мечтаех да използвам кинематографичен подход в моите блек метъл песни и „O Lórien!“ беше идеалната възможност за това.“

 

 

Чуйте записа в BandCamp:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.