THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Bacchus представят сингъла ‘II.III’

Bacchus представят сингъла ‘II.III’

Френската атмосферична блек метъл банда Bacchus разкри втори сингъл от своя посветен на бога на виното, екстаза и лудостта дебютен дългосвирещ  албум, „II“, който ще бъде издаден скоро чрез лейбъла Debemur Morti Productions.

Чуйте сингъла ‘II.III’:

Основният композитор на групата Sébastien обяснява процеса на писането на парчето:
„Тази втора песен беше композирана по малко по-различен начин, тъй като искахме да създадем композиция, базирана на синтезатор с дрон звуци. Наслояването на инструментите мина гладко и парчето е най-мрачното в албума, както по отношение на текста, така и на аурата, която излъчва. Има уникална характеристика, която другите парчета нямат, която е тази втора фаза, която се развива в по-потискащ контекст, един вид падение, загуба на контрол.“

И двете представени песни – „II.I“ (слушайте тук) и „II.III“ – подчертават различни аспекти на музиката на BACCHUS, като същевременно демонстрират общата същност, която обединява албума:

„Елементи като мелодии, хармонии, ритми и използвани инструменти допринасят за създаването на специфична атмосфера и атмосфера за всяка песен. Но може да се каже, че те по някакъв начин отразяват осмоза, която ги свързва заедно, така че да, и двете песни представляват проекта и са от съществено значение за неговото завършване, въпреки че остават много различни.“

 

Правилната обстановка и настроение са жизненоважни за пълното потапяне в психеделичните блек метъл композиции на групата, тъй като Sébastien завършва своята разработка:

„Нашето изкуство може да бъде преживявано и интерпретирано от различните личности по техен собствен уникален начин, като насладата от музиката е нещо много лично. Въпреки това, трансценденталната природа на нашата музика се поддава на интроспективно слушане, удобно настанени, с топла светлина на свещи, осветяваща заобикалящ мрак. В допълнение, за възрастни слушатели ще сервираме бутилка висококачествено вино, което да придружава нашето издание, което би било идеално за сесия за дегустация.“

 

 

 

BACCHUS са:

Moïse Mestriaux – семпли, синтезатор
Sébastien B – китари, бас , вокали
Camille Olivier F.B. – барабани

 

 

„II“ ще бъде издаден на CD, плоча, касета и в дигитален форматг, заедно с мърчандайз на групата, на 7 април чрез лейбъла Debemur Morti Productions .
Поръчки са възможни в  сайта на лейбъла: https://www.debemur-morti.com .

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.