THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Детайли около предстоящия албум на NATTVERD

Детайли около предстоящия албум на NATTVERD

Норвежката блек метъл банда Nattverd разкри детайли около предстоящия си четвърти дългосвирещ албум, „I Helvetes Forakt“.
Студийното заглавие ще бъде издадено на 26-ти май чрез новия лейбъл на групата Soulseller Records, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – дискове и плочи.
Първи сингъл от албума ще можем да чуем в началото на април, като тогава ще стартират и предварителните поръчки на физическите носители.

Родом от Берген, Норвегия, NATTVERD стартират музикалната си кариера още през 90-те години, но поради независещи от тях причини официалното сформиране на групата бива отложено до 2014 г.
През този период са написани няколко песни от основателите Ormr (вокали, китари) и Atyr ( китари), който по-късно кулминира в дебютния албум на NATTVERD, „Vi vet gud Er En Løgner“, през 2017 г. В този албум Ormr и Atyr успяват да привлекат на своя страна Serpentr на барабани и в резултат записът получава голямо признание от критиците в ъндърграунд сцената.
Година по-късно те издават EP записа „Skuggen“, който включва Skjolden на гостуващи барабани от скандалния норвежки проект Fester. Малко след това EP, те записват и втория си албум, „Styggdom“, и наемат барабаниста Antichristian (ex-Tsjuder) и басиста Sveinr (Nordjevel, ex-Ragnarok).

След въпросните събития NATTVERD сключват нов звукозаписен договор и издават „Styggdom“ през 2020 г. – албум, който се радва на висока оценка от критиците.
През 2021 г. групата издава третия си албум, „Vandring“, и подписва договор с Flaming Arts Agency, с цел да пренесе музиката си на живо. В този албум Aven се присъединява към групата на китари, а след издаването му NATTVERD се разделят с барабаниста Antichristian. В резултат на тези промени към групата се присъединява барабанистът Renton (ex- Urgehal, ex- Sarkom), което след това води до записа на четвъртия албум на групата в Caliban Studio Storsjøen.

 

Озаглавен I Helvetes Forakt, четвъртият албум на NATTVERD е първият в редиците на новия им лейбъл SOULSELLER RECORDS, които са дългогодишни фенове на групата. Точно както обложката му предсказва съдържанието напред, „I Helvetes Forakt“ безпроблемно пренася слушателя в зимни, примамливо опустели пейзажи, действайки колкото атмосферно, толкова и агресивно. Повече от всякога NATTVERD въплъщават криогенното величие на класическия норвежки блек метъл, създаден през90-те години на миналия век, но по никакъв начин не е свързан с това минало. Ако не друго, квинтетът се е насочил към далечното бъдеще, търпеливо прокарвайки звука си напред към ледени висини (и дълбочини), като същевременно запазва своята отчетлива уравновесеност и индивидуалност.

 

Съдържание:
1. Det Stormer I Norge
2. Vandring I Elver Av Blod
3. En Poesende Eim I Vinden
4. Oeyne I Natten
5. Forbannet Vaere
6. Helvete Kjenner Alt, Selv Naar Taaken Har Lagt Seg
7. En gammel Kriger Trosser Vind Og Vaer
8. Gudsforlatt
9. Elvedjuvet
10. I Moerke Skip Innover

 

Полезни връзки:
https://www.facebook.com/nattverdofficial
https://www.instagram.com/nattverdofficial
Spotify
Appple Music
Deezer

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
1 Коментар
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Мирослав-Velzevul666
1 year 🔥

Лична аз много ги харесвам
Връхлитат ме онези чувства и сетивност които ме карат да „ПОТЪВАМ“ дълбоко в мрака докато ги слушам…
И драмата при тях,че доста години се лутаха докато изплуват…А може би пък това е част от КЛЕТВАТА…
Могъща банда под крилото на отдаден лейбъл…Силен съюз…

Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.