THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте новия EP запис на Spectral Lore

Чуйте новия EP запис на Spectral Lore

Преди да представи новия си дългосвирещ албум „IV“, гръцкият атмосферичен блек метъл проект Spectral Lore издава своя EP запис  „11 Days“.

„11 Days“ включва две метъл и две електронни песни, като главното движещо лице на проекта Ayloss разкрива в детайли:

„Бях споменал преди за EP, което щеше да излезе преди „IV“ и най-накрая стигнах до момента, в който мога да обявя този проект и да представя първата песен от албума. „11 Days“ е концептуален албум, който е съсредоточен тематично около едно пътуване за оцеляване, което се провежда в морето, вдъхновено от и посветено на хилядите бежанци, които прекосяват Средиземно море всяка година за шанс за по-добър живот, под заплаха от враждебност и възпиращи политики, довели до огромна загуба на човешки животи. Той е предназначен да бъде както музикален албум, така и израз на протест срещу антиимигрантските политики на Европейския съюз. Всички приходи от дигиталната версия и голяма част от следващите физически издания ще бъдат дарени за каузи в подкрепа на бежанците.

В музикално отношение записът се състои от четири песни с обща продължителност около 44 минути, две метъл и две електронни песни. Имах голям късмет да си сътруднича с дълъг списък от отлични музиканти, които ми помогнаха с електронните и синтезаторни елементи на албума (Nate Collins Composition, Odile Aurora Strik) и що се отнася до вокалите, където членовете на радикалните блек метъл групи Yovel и  Voak предложиха своите гласове.
Целта с уникалната структура на албума беше да се осигури нещо като „кинематографичен“ разказ, да се представи това, което в основата си е политическа концепция по един увлекателен начин. Корицата е нарисувана от Christina Chrysanthopoulou , на която трябва да благодаря за вдъхновяващия резултат и търпението да работим върху всеки малък детайл, който поисках.“

Линк за поръчка: https://bit.ly/3lxEq9V

 

 

Съдържание:

1.Moloch 11:05
2.Fortitude/Sunrise 10:08
3.Adro Onzi 13:45
4.Tremor/Kalunga Line 09:02

 

 

 

 

Премиера на записа в YouTube:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.