THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: AARA : Triade III: Nyx

Стрийм: AARA : Triade III: Nyx

Няколко дни преди издаването му, AARA излъчиха премиерно новия си дългосвирещ албум „Triade III: Nyx“. Заключителната част от трилогията за Melmoth е сюит от емоционално напрегнати песни, в които сублимирани хорове, безплътни гласове и безброй неземни текстури запазват атмосферата, докато роящите се хиперлирични китари и ударните перкусии осигуряват нечувана здравина.

 

Чуйте албума тук:

 

Всички три албума от поредицата „Triade“ , както може би до момента сте прочели в статиите, обследват готическата новела „Melmoth The Wanderer“ на Charles Robert Maturin от 19-ти век.
Въпреки че това класическо произведение трябва да се разбира в контекста на своето време, темите в него са все още универсални и широко разпространени. Вокалистът и текстописец Fluss допълва:

„Мисля, че във всяко историческо произведение могат да се открият паралели с днешния свят. Ще ви дам един пример: Философите Сократ и Платон са се възмущавали от младежта по тяхно време, а изследванията показват, че обезценяването на младото поколение е започнало още от шумерските глинени плочки от 3000 г. пр.н.е. – това е константа в човешката история. Хората продължават да се домогват до едни и същи въпроси и теми. В романа , например, следните теми са повтарящи се, основни: религия, морал и любов. Основната тема на Матюрин е критика на католицизма, която със сигурност продължава да е актуална и за други вероизповедания или политически ориентации. Въпреки това възгледите на Матюрин са толкова засенчени от собствените му англикански убеждения, че е трудно да се изведе някакво общо значение за днешния ден. Затова винаги сме разглеждали творбата като забавно произведение на черния романтизъм, без да търсим в нея каквито и да било религиозни или политически отговори.“

Както и по-ранните произведения от трилогията, „Triade III: Nyx“ също може да стои украсен гордо с произведение на изкуството от Michael Handt. След втория албум „En Ergô Einai“ (2020) швейцарският неоромантичен художник рисува всички обложки на групата, пресъздавайки перфектно атмосферата на всеки албум (интервю с художника можете да намерите тук).
Fluss разказва подробно за подхода, използван за „Nyx“:

„На корицата е изобразена изоставена пътека през нощта, осветена само от фенер. Това беше единствената корица от албумите на Triade, която Michael Handt не нарисува специално за нас. Избрахме я от по-ранните му творби, защото за нас тя отразяваше точно атмосферата, която свързваме с края на романа „Мелмот“. В края на историята Мелмот трябва да се изправи пред съдбата си – договорът му с Дявола е изтекъл и той не е успял да намери душа, която да откупи за своето спасение. Главният герой на романа преживява последните часове на скитника, през заключената врата той чува всякакви ужасни шумове. В края на нощта той открива само следи от стъпки, които накрая изчезват на брега. Корицата символизира изоставеното, последното пътуване на Мелмот, тъмнината и нощта преди изгрева на новото утро.“

„Triade III: Nyx“ ще бъде издаден на 31-ви март чрез лейбъла Debemur Morti Productions.
Поръчки можете да направите в сайта на лейбъла : https://bit.ly/3lRvCrp

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.