THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: Bacchus : II

Стрийм: Bacchus : II

Френската атмосферична блек метъл банда Bacchus излъчи премиерно своя посветен на бога на виното, екстаза и лудостта дебютен дългосвирещ  албум, „II“, който предстои да бъде издаден  официално на 7-ми април  чрез лейбъла Debemur Morti Productions. Чуйте го тук:

 

Съдържание на албума:

01. II.I
02. II.II
03. II.III
04. II.IV
05. II.V
06. II.VI

Обложката и дизайнът за „II“ са творба на Quentin Q. , а Camille Olivier F.B.е отговорен за смесването и мастерирането на музиката.

 

Композиторът Sébastien B. разказва:
„Процесът на писане беше повече или по-малко същият като за първото EP. Имаме специфична система за създаване – през повечето време Moïse започва със създаване на скици със синтезатори и дръм машина. След като вече има няколко демота за показване, аз композирам и записвам китарите, баса и вокалите на песните, които ме вдъхновяват най-много.
В този момент песните обикновено се движат напред-назад между нас тримата, като правим различни промени, докато резултатът бъде потвърден от всички.
След това Camille се грижи за последните стъпки – пренаписване на барабаните и записването им директно в студиото Той също така се грижи за повторното усилване на китарите, както и за смесването и мастерирането
И накрая, най-важното, BACCHUS е проект, управляван изцяло от нас!
Текстовете в новия албум рисуват картина на истински празник на тялото, ума и думите. Славим Бога на виното, пиянството и разврата пред фона на римската митология.
Някои текстове и поезия изрично се занимават с пиянство и променени състояния на ума – те ни вдъхновяват много за нашето изкуство.
Автори като Пол Верлен, Жан Ришпен, Бодлер или Вергилий и неговата творба „Георгики“ също са важен източник на вдъхновение!“

 

В скорошно интервю за Metal Hammer UK  той разказва и  малко повече за музикалното развитие на BACCHUS и въвеждането на дет метъл елементи в звученето им :„Първо трябва да се отбележи, че имаше значителна пауза между EP-то и началото на процеса по издаване на албума, просто причинена от събития в нашия живот и от COVID. Затова е естествено, че музиката ни се развива, знаейки, че процесът на композиране се основава на чувствата ни повече от всичко друго. Лично аз мога да кажа, че в албума се възползвах от по-голяма музикална свобода по отношение на партиите на барабаните, следвайки това, от което чувствах, че парчетата имат нужда, и без да се опитвам да се съобразявам с определен музикален стил. След като дълги години свиря в дет метъл група, връзката може би идва оттам? Дори и да не е умишлено, след толкова време тази музика се превърна във втора природа!“

 

Moïse Mestriaux (синтезатори, семпли) добавя:
„Що се отнася до синтезаторите, звукът еволюира от по-скоро лиричната и епична основа на първото EP до дрон основа за албума. Формулата леко промени динамиката на възприятието ни към цялостната композиция, като същевременно запази ясния аспект да не се отклоняваме твърде далеч в нещо напълно различно.“

 

 

Правилната обстановка и настроение са жизненоважни за пълното потапяне в психеделичните блек метъл композиции на групата, тъй като Sébastien завършва своята разработка:

„Нашето изкуство може да бъде преживявано и интерпретирано от различните личности по техен собствен уникален начин, като насладата от музиката е нещо много лично. Въпреки това, трансценденталната природа на нашата музика се поддава на интроспективно слушане, удобно настанени, с топла светлина на свещи, осветяваща заобикалящ мрак. В допълнение, за възрастни слушатели ще сервираме бутилка висококачествено вино, което да придружава нашето издание, което би било идеално за сесия за дегустация.“

 

 

 

BACCHUS са:

Moïse Mestriaux – семпли, синтезатор
Sébastien B – китари, бас , вокали
Camille Olivier F.B. – барабани

 

 

„II“ ще бъде издаден на CD, плоча, касета и в дигитален форматг, заедно с мърчандайз на групата, на 7 април чрез лейбъла Debemur Morti Productions .
Поръчки са възможни в  сайта на лейбъла: https://www.debemur-morti.com .

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.