THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „Ashvattha“ , дебютният албум на Ara Solis

Чуйте „Ashvattha“ , дебютният албум на Ara Solis

Новосъздадената испанска окултна блек метъл банда Ara Solis издаде своя дебютен дългосвирещ албум, „Ashvattha“.
Студийното заглавие се разпространява  чрез лейбълите Zazen Sounds и Iron Bonehead Productions, като е налично  в дигитален формат и на физически носител – диск и плоча (плочите ще бъдат налични идните месеци чрез Iron Bonehead Productions, за момента можете да се сдобиете с дискове).

Линк за поръчка: https://bit.ly/3GMxs8t

Ara Solis е блек метъл банда от Галисия, атлантически регион в северозападната част на Испания, който е изключително характерен с историята и наследството си, което служи като уникална форма на вдъхновение и стимул за групата. Заформянето на групата е трудно да се проследи с точност и често е неуловимо, тъй като бандата е създадена от пепелта на други блек метъл групи и солови проекти. Най-старият запис е репетиция с членове, различни от сегашния състав, датираща от 2015 г., която така и не е разпространена. Едва през 2020 г. съставът става стабилен. През 2023 г. те подписват договор с Iron Bonehead Productions и Zazen Sounds за издаването на дебютния си албум „Ashvattha“ – концептуална творба, характеризираща се със запомнящ се минималистичен стил на рифовете със сложни структури на песните, атавистична ударна работа, зловещи ембиънт синтезатори, опустошителни крясъци и очарователен шепот. Не очаквайте нищо друго освен неподправен блек метъл по стария начин, силно повлиян от групи като Stigma Diabolicum, Burzum, Darkthrone, Ildjarn, Mutiilation, Von, Demoncy, ранния Vlad/Blut Aus Nord.

Олтарът на златната жертва могъщо се издига на брега на бурните води на Finis Terrae. В горските царства на мразовете се появява свещената порта на светлината и мрака, издигната камък по камък, за да пази трансдименсионалния портал на героичното възкресение. Наоколо расте градината на Хесперидите. Древното Дърво на живота и смъртта – Ашватта, Игдрасил – излива сока на вечността в ритуалното съвкупление на кислородното и безкислородното фотофосфорилиране. Смъртните прекланят глави към небесната арка. Мечът на воина отразява светлината на пладне сред вечния прах на войната. Луната отразява светлината на Слънцето през нощта, осветявайки скритите пътеки на горите отвъд прераждането. Войната е същността.
Живите души ще бъдат пожънати там, където Фениксът се преражда.

 

 

Съдържание:
1.Trono Negro do Firmamento 06:30
2.Ara Solis 12:12
3.Ashvattha (The Tree of Life and Death) 17:30

 

 

 

Чуйте заглавието в BandCamp:

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.