THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

KVAD представя сингъла „I Long For The Fires“

KVAD представя сингъла „I Long For The Fires“

Норвежкият блек метъл проект KVAD разкри първи сингъл от предстоящия си втори дългосвирещ албум, “So Old”.
Студийното заглавие ще бъде издадено на 2-ри юни чрез лейбъла Purity Through Fire под формата на диск, като плочи ще бъдат налични по-късно през годината.
Обложката на сингъла е творба на Greallach.

Произхождащи от Норвегия, Kvad изпълняват блек метъл по древна  скандинавска традиция. Групата е поредният проект на все по-проспериращия Peregrinus, който сред настоящите си начинания изброява Unholy Craft, Solus Grief, Hjemsøkt, Darkest Bethlehem и Praefuro. Тогава като дует, през 2022 г., Kvad издава в бърза последователност EP  записа „Invocations“  и дебютния албум „Cold & Dark, As Life“, а сега Peregrinus продължава своята атака, докато горящата църква е гореща, с втория си албум „So Old“.

От една страна, „So Old“  е удачно озаглавен: албумът започва с опустошителна меланхолия за това, което някога е било, а след това виелицата от дисторшън води до криогенен мрак, не по-различна от Gorgoroth от средата на 90-те, особено от хапливите, шапкарски крясъци на Peregrinus. И така, Kvad следват тази траектория през голяма част от албума… но творчеството им се разгръща, трескаво сънувайки странни форми, които не се срещат сред пепелта на изгорените норвежки църкви.

Макар и никога да не е дисонантен сам по себе си, този метеж от рифове скоро се превръща в ярост/буря, подкрепена от бодрите и същевременно изграждащи барабани на Peregrinus, превръщайки се във  виеща истерия,  а нейният приплъзващ се вихър подсказва за превъзходната психеделия от края на 90-те на Svest и Weakling. Но както и в другите си проекти, Peregrinus не е човек, който може да бъде прикован (изключително) към един конкретен стил, и притежава композиторския нюх да превърне тези класически творения в респектиращо модерни. Толкова стар и все пак толкова жив!

 

 

 

Съдържание:
1. So Old
2. I Long For The Fires
3. This Was Death
4. Amidst Thunder and Demonic Ecstasy
5. The Forest Draped Black
6. In Servitude of a Dying Flame
7. Void Ritual
8. Ashes of a Life

 

 

Чуйте сингъла  „I Long For The Fires“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.