THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Prophecy Fest обявява ексклузивно реюниън шоу на AGALLOCH

Prophecy Fest обявява ексклузивно реюниън шоу на AGALLOCH

Създателите на Prophecy Fest с радост и гордост съобщават, че американските метъл легенди AGALLOCH са дали своето съгласие да изнесат дългоочакваното си реюниън шоу в оригиналния състав ексклузивно в пещерата Балве тази година.

Когато AGALLOCH обявиха раздялата си на 13 май 2016 г., това предизвика огромна вълна в сцената по целия свят. Американската група от Портланд, Орегон, беше издала пет дългосвирещи албума от създаването си през 1995 г. По време на изключителната си кариера, довела ги до изпълнения на сцени по целия свят, AGALLOCH започнаха най-близо до стила блек метъл, който остана част от звученето им през многобройните трансформации.
Техният жанр се намира в рамките на фолк и дуум метъла, както и на пост-рока и пост-метъла, което може да означава и всичко изброено едновременно. И все пак, въпреки всички промени, AGALLOCH остават верни на своята разпознаваема звукова идентичност.
Тъй като разпадането им беше почувствано като тежка загуба, двойно по-радостна е новината, че оригиналните членове на групата се събират отново, за да изнесат избрани концерти.
Техните отдадени и многобройни последователи едва ли ще могат да дочакат завръщането на AGALLOCH на сцената на Prophecy Fest в древната пещера Балве през септември тази година – идеалното място за този повод, където природата, магията и митът се срещат с вълнуваща музика!

Коментар на AGALLOCH:
„След близо осем години от разпадането на групата, Agalloch се реформират с намерението да изнесат ограничен брой концерти“, пише китаристът Don Anderson от името на триото. „Съставът остава в оригиналната тройка: вокалистът и китаристът John Haughm, китаристът Don Anderson и басистът Jason Walton. Ще ни помага Hunter Ginn (Canvas Solaris, Sculptured, Radical Research Podcast) на барабаните. На тазгодишното издание на Prophecy Fest ще се появим отново, може би подобаващо, от Balver Höhle, която е пещера, използвана от хората още от каменната ера. Ние сме фенове на групите в каталога на Prophecy Productions още от самото им създаване и сме доволни, че ще направим дебюта си на този фест, след като ни нямаше толкова дълго време.“

Martin Koller, основателят на лейбъла, ентусиазирано допълва:
„Като дългогодишни почитатели на Agalloch, буквално всички в Prophecy сме зажаднели да посрещнем тази вълнуваща и важна група отново на сцената в Balver Höhle за ексклузивно европейско шоу!Американските пионери на метъла са идеално подходящи за пещерата и фестивала. Искрено се надяваме, че ще харесате този анонс толкова, колкото и ние“

Билетите вече са в продажба на следния адрес: https://tickets.prophecy.de/en/tickets/prophecyfest


Prophecy Fest отново ще донесе мрачна и изпреварваща времето си музика с отношение към едно от най-завладяващите културни места в света – легендарната, естествена пещера Balver Höhle.

Тридневното събитие ще започне в четвъртък, 7 септември, и ще завърши с финален концерт, който ще започне преди полунощ в събота, 9 септември.

Засега това е списъкът с потвърдените изпълнители, като има още групи, които ще бъдат добавени скоро (по азбучен ред): AGALLOCH, AMENRA, BETHLEHEM, DARKHER, DARKSPACE, DISILLUSION, DORNENREICH, E-L-R, GRÀB, ILLUDIUM, LASTER, MY DYING BRIDE, NOVEMBERS DOOM, VEMOD и THE VISION BLEAK.

 

По-долу ще намерите допълнителна информация за местоположението, пътуването и възможностите за закупуване на билети.

За Prophecy Fest във Facebook: https://fb.me/e/5JkE3c2Mi

 

БИЛЕТИ

Както и през предходните години, отново ще се предлага 3-дневен пропуск, включващ книжка с програмата. Цената на редовния билет е 129 евро. В допълнение към основния билет ще бъде възможно да се закупи допълнителен билет, който осигурява по-бърз достъп до фестивалната зона и щанда за стоки, както и възможност за вземане на душ в близко разположено съоръжение.
Новост е, че всеки, който иска да остане на територията на къмпинга, трябва да закупи билет за къмпинг. Вече няма да е възможно да се закупуват билети за палатка или автомобил. Билетите ще бъдат проверявани на входа и затова горещо организатгорите препоръчват да се снабдите с билет за къмпинг предварително, за да ускорите процеса на регистрация.

Основният билет е 129 евро.
Доплащането за комфорт е 60 евро.
Билетът за къмпинг е 15 евро.

За билети: https://tickets.prophecy.de/en/tickets/prophecyfest

 

Prophecy Fest е основан през 2015 г. и още при първото си издание е разпродаден. Това единствено по рода си събитие за мрачна и новаторска музика се провежда в пещерата Balver Kulturhöhle близо до град Балве в област Зауерланд на германската провинция Северен Рейн-Вестфалия.

Естествено образуваната карстова пещера е била използвана от хората още през палеолита. Представлява важен археологически обект, в който са открити останки от много периоди до Средновековието. Според легендата и староисландската Thidreksaga митичният ковач Вайланд е научил магическия си занаят от майстори-джуджета в тази пещера.

Сериозността на нейната история и специалната акустика на пещерата осигуряват уникална атмосфера, която идеално пасва на музикалната програма на Prophecy Fest.

Подробна информация за настаняване, пътуване и паркиране можете да намерите на страницата на Prophecy Festival, тя ще бъде актуализирана редовно в хода на фестивала: https://fest.prophecy.de.

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
4 Коментара
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Мирослав-Velzevul666
1 year 🔥

При този лейбъл аз „слаби“ банди не съм срещал.
А само ИЗКУСТВО И ТО В НАЙ-ИСТИНСКАТА МУ ФОРМА…
Толкова „избрани“ творци са намерили своят дом именно при Prophecy Records,че само търсещите МУЗИКАТА В НЕЙНАТА НАЙ-ДЪЛБОКА ФОРМА ГИ ЗНАЯТ…
Браво за феста,бутиков и за Дишащите…

Мирослав-Velzevul666
1 year 🔥
Отговори на  Paula Fazlich

Абсолютно съм на същото мнение с теб.Поне според мен Prophecy са един от първите,ако не и първият лейбъл който въведе Artbook,Mediabook,Digibook форматите като оформление на своите издания.При тях МУЗИКАТА,АРТУЪРКА И САМОТО ОФОРМЛЕНИЕ СА НЕРАЗРИВНО СВЪРЗАНИ и еднакво силно въздействат на Вътрешното Духовно-Душевно Аз.Лейбъла бих го определил като Арт кръжец в който всеки може да „влезе“ стига да има сетивността за това.И моята мъка е,че в България природата е ЩЕДРА откъм условия за провеждането на такъм Музикален Арт фестиван,но е и невъзможен като изпълнение…Стандарт на живот,торбести шарени гащи,салфетки,менте алкохол,празен живот,вмирисана скара с мръвки…прически тип-отпред късо,отзад модерно…Все фактори погребващи дори и идеята… Прочети целия коментар »

Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.