THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

ÓREIĐA излъчва премиерно новия си албум „The Eternal“

ÓREIĐA излъчва премиерно новия си албум „The Eternal“

В продължение на своя уникален подход към психеделичния и атмосферичен блек метъл исландският изпълнител Thor – под банера на проекта ÓREIĐA – създаде пет концептуално свързани композиции, които съчетават приповдигната хармония, нестандартна мелодичност и пасажи, напомнящи на ослепителна снежна буря.

Малко преди официалното излизане на новия албум „The Eternal“ чрез Debemur Morti Productions, каналът Atmospheric Black Metal Albums в YouTube представя пълния стрийм – слушайте тук:

 

„The Eternal“ разказва за индивидуалното търсене на смисъл и просветление, като всяка песен дава музикална форма на различна спирка от духовното поклонничество. Албумът вкарва влияния от постпънк и индустриална музика в сърцето и душата на блек метъла, за да осветли как гневното, неукротимо величие на природата влияе върху крехкия индивид.

 

Композиторът Thor размишлява върху новия запис:
„“The Eternal“ е музикално съобщение за духовно пътуване или трансформация. Това е изследователско пътешествие на самия себе си в опит да се достигне до по-дълбоко разбиране. Нещо изключително лично, което се опитвам да изразя като музикална история. Духовните идеи и мисли често са много абстрактни и трудни за изразяване с думи, така че музиката ми се струва много добър начин да ги изразя. Това е едно постоянно пътуване, което никога не свършва, а преминава през върхове и долини. То е гмуркане през егото в опит да се достигне до ида. Големи универсални въпроси, разглеждани през призмата на един индивид.“

 

„The Eternal“ ще бъде издаден чрез лейбъла Debemur Morti Productions в дигитален формат и на физически носител – диск и плоча , на 12-ти май, като предварителните поръчки вече са стартирани в сайта на лейбъла: https://www.debemur-morti.com/en/12-eshop

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.