THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Нов сингъл от предстоящия албум на VARMIA

Нов сингъл от предстоящия албум на VARMIA

Полската блек/фолк метъл банда VARMIA разкри нов сингъл от предстоящия си четвърти дългосвирещ албум, „Nie nas widzę“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 16-ти юни чрез лейбъла M-Theory Audio, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – диск и двоен 12″ винил.

Линк за поръчка: https://lnk.to/varmia

Първоначално създадена в Олщин от композитора Lasota, VARMIA носи факела на инструменталната алхимия в родната си Полша от 2016 г. насам. Сливайки блек метъл с архаични влияния, вариращи от балтийски фолклор до музика от историческия регион Вармия, полученото звучене е колкото завладяващо, толкова и прогресивно.

Използвайки традиционни етнически инструменти като тагелхарпа, кози рог, дървена туба и кривула, квартетът създава висцерални и мрачни метъл пейзажи, които са както звуково, така и технически завладяващи. Канализирайки мощния дух на ранните Enslaved и Satyricon с етнически елементи, които оформят групи като Wardruna и Heilung, „Nie nas widzę“ е звукът на група в разгара на музикалните ѝ сили.

 

 

 

Съдържание:

1.I
2.Sva
3.Agre
4.II
5.Kad saule Div
6.Swaixtan
7.III
8.Dies Tremor
9.Kres
10.IV
11.Daina 4
12.Poswiat

 

 

 

Премиерният сингъл, „Agre“:

„Песента „agre“ принадлежи към частта, посветена на култа към огъня в албума. Тя не е химн като [първия сингъл] „DAINA 4″. Тя не е призив, а по-скоро описание на това как Огънят се проявява в живота ни. Как безопасната топлина може да се превърне в изпепеляващ пламък. Надявам се това да разкрие и повече за структурата на целия албум“, разкрива вокалистът/китарист Lasota.

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.