The Void Journal


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на българския и световен ъндърграунд 

• 𝔘𝔫𝔡𝔢𝔯𝔤𝔯𝔬𝔲𝔫𝔡 𝔎𝔳𝔩𝔱 𝔚𝔢𝔟𝔷𝔦𝔫𝔢 • 
 FOLLOWING THE DARK ARTS SINCE 2017

Saturnus представят сингъла „Breathe New Life“

Saturnus представят сингъла „Breathe New Life“

Датската мелодична дет/дуум метъл банда Saturnus разкри нов сингъл от предстоящия си пети дългосвирещ албум, „The Storm Witihin“.
Студийното заглавие ще бъде издадено на 11-ти юни чрез лейбъла Prophecy Productions, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – диск и двоен 12″ винил в няколко различни цветови разновидности.
Продуценти и звукови инженери на албума са Flemming Rasmussen и Indee Rehal-Sagoo.
Обложката е създадена от Stanimir Stanchev, чието дело е и обложката на Saturnus за EP записа им „The Lighthouse Session“.

Заглавието на петия албум на SATURNUS, „The Storm Within“, загатва и за двете, за бурята на естествения свят и сътресението, което може да бушува в ума. Също така е съвсем очевидно, че дългото време, необходимо на датчаните, за да създадат този пълнометражен филм, и личните причини зад паузата са допринесли и вдъхновили артистичния му израз.
SATURNUS надминават себе си с „The Storm Within“. Музикалните теми за морето, дъжда и бурните води са фино присъствие и водеща нишка в песните, които отразяват гняв, загуба, меланхолия и болка в еднаква степен. Напълно узрялото майсторство на този албум е възвишено и изключително динамично, вариращо от моменти на спокойствие до брутални изблици.
Обновената работа с продуцента Flemming Rasmussen, легендарният датски продуцент на класическите албуми на METALLICA, също гарантира, че звукът на „The Storm Within“ отговаря на изключителното му музикално качество.

След няколко забележителни промени в състава, към SATURNUS се присъединяват китаристите Indee Rehal-Sagoo (CLOUDS и EYE OF SOLITUDE) и Julio Fernandez от AUTUMNAL през 2020 г. Въпреки допълнителните препятствия, създадени покрай пандемията, групата най-накрая започна да работи по своя следващ албум и също така продължава сътрудничеството си с Flemming Rasmussen. „The Storm Within“ действително отнема много време на групата за създаването си и по пътя си взема болезнени жертви от SATURNUS. Цялата кръв, болка и пот са оставили своите белези върху този запис. И все пак в крайна сметка, бруталната честност и разголването на душата, излъчвана от всяка нота, е това, което прави „The Storm Within“ толкова брилянтно музикално произведение.

 

Линк за поръчка: https://bit.ly/3JlIzWa

 

 

 

 

Съдържание:
1.The Storm Within 11:25
2.Chasing Ghosts 11:12
3.The Calling 06:59
4.Even Tide 07:31
5.Closing the Circle 09:19
6.Breathe New Life 05:28
7.Truth 07:23

 

 

Чуйте сингъла „Breathe New Life“:

 

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.