THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

NATTEHIMMEL представят дебюта си „Mourningstar“

NATTEHIMMEL представят дебюта си „Mourningstar“

Норвежката блек метъл банда NATTEHIMMEL излъчи премиерно своя дебютен дългосвирещ албум, „Mourningstar“.
Очаква се студийното заглавие да бъде официално издадено утре, на 20-ти май,  чрез лейбъла Hammerheart Records, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – диск и плоча.

Линк за поръчка: https://bit.ly/3kwVqwp

Бивши членове на In the Woods… доставят епичен норвежки блек метъл, който да ви отнесе към нощното небе!

Това е моментът, точно след като плътната като дърво плетеница от китари се появява и бляскавите чисти вокали осветяват небето, докато клавиатурите внезапно започват да проблясват отдолу.
А когато напевите навлизат в „Astrologer“, първата песен от първия албум на Nattehimmel „Mourningstar“ , изниква ясна препратка към легендарния албум „Omnio” на In The Woods… от 1997 г. Никой от 5-те членове на групата не са непознати един за друг, тъй като са се срещали преди в групи като In The Woods… и Strange New Dawn, което гарантира и високото мнение и сантимент на членовете за това заглавие.

Приликата едва ли е случайна и така или иначе се оказва мимолетна в контекста на 8-те песни на “Mournigstar”, като този новият съюз се оказва много креативен в оформянето на собствения си блек метъл отпечатък, включващ различни елементи. На първо място, вокалите отличават Nattehimmel от много други изпълнения от този тип, като включват разнообразие от грубо ръмжене през монашески стенания до немъртви дрезгави вокали, плюс други бек части, които наслагват леко ехото с много резонанс. Те идват от James Fogarty, за когото, заедно с братята Botteri , може да се смята, че внася леко дуум влияние върху иначе разпознаваемия блек метъл от следващата вълна, както се вижда в разтърсващия риф с ниско темпо, който започва „Mountain of the Northern Kings“ -нещо като Isole или други подобни въздействащи проекти. Nattehimmel не се страхуват да намалят тежестта и на тази песен, оставяйки клавирите да се променят към електронни звуци във въведението и повтаряща се интерлюдия, която не измества гредите толкова далеч, колкото си мислите. Освен това, щрихи като експресивното соло в „Astrologer“ отделят „Mourningstar“ от обичайните блек метъл предположения и човек може да очаква малко повече от разнообразните автобиографии на тази група.

С членове с такъв опит, Nattehimmel е немислимо да обърка нещата, но човек не очаква да бъде толкова впечатлен от сместа, която кипи в този норвежки котел. Въпреки много красивата природа на някои мелодични китари и буйните клавири, които служат за множество цели в записа, рифовете издигат всяка песен до степен на величие, въпреки че не са много на брой, докато вокалните стилове биват оценени високо и са като черешката на тортата.
Забравете сурогата засега, защото Nattehimmel е на път да ни даде нещо наистина специално.
Всеки фен на In The Woods…, който е харесва ерата на „Heart of the Ages“ и „Omnio“, ще хареса това логично продължение на атмосферата им.

За фенове на : In The Woods…, Arcturus, Ulver, Primordial, Borknagar, Bathory.

 

 

 

Съдържание:

1.Mourningstar 01:03
2.Astrologer 05:34
3.Each Man a Constellation 04:52
4.Armies of Tiamat 06:29
5.Slay the Shepherd 04:45
6.Mountain of the Northern Kings 05:50
7.Realm of Hades 06:23
8.Tales of the Immortals 05:21
9.The Night Sky Beckons 04:29

 

 

 

Премиера на заглавието в YouTube:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.