THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Нов сингъл от предстоящия албум на HATE MANIFESTO

Нов сингъл от предстоящия албум на HATE MANIFESTO

Гръцкият блек/дет метъл проект HATE MANIFESTO разкри нов  сингъл от предстоящия си втори дългосвирещ албум, „ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 9-ти юни чрез лейбъла HELTER SKELTER PRODUCTIONS (с дистрибуция от REGAIN RECORDS), като ще бъде налично освен в дигитален формат, така и на физически носител – плоча и диск.

Една от доста добре пазените тайни на гръцкия ъндъграунд, HATE MANIFESTO, се сформира през 2003 г. след разпадането на Carpathian Lords, но досега има изключително оскъдна дискография. Липсата на конкретно количество, разбира се, в конкретния случай не означава липса на качество.
„To Those Who Glorified Death“, дебютният дългосвирещ албум на групата от 2017 г. показа екстремната сила, с която HATE MANIFESTO могат да създадат своята вихрушка от военен блек/дет снаряд.
През 2019 г. се появи подходящо озаглавеното EP „Herald of Triumph“, което показа напълно техния потенциал. Съдържащ четири свирепи и огнени парчета в бързи и решителни 17 минути, записът предизвика истинско страхопочитание в стил „Разбий, убий, унищожи!“ – като избраните оръжия на HATE MANIFESTO са железният удар на блек метъла и мускулестата структура на дет метъла, свързани помежду си в богати, опустошителни тонове.
Разбира се, нищо от това не би трябвало да е изненада, като се има предвид, че групата е поредната творба на изключително плодовития W.S.P., който наред с участието си в много други проекти, може би сте забелязвали като име сред бандите CAEDES CRUENTA, BLACK BLOOD INVOCATION и WALPURGIA.

Сега W.S.P. връща HATE MANIFESTO на фронта с пълнометражния ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ, а към него се присъединява богът на барабаните Simon „Bloodhammer“ Schilling (MARDUK, EUCHARIST).
Събирайки парчетата, оставени от Herald of Triumph – или по-скоро отломките от бойното поле – „ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ“ („Apostate“ на английски) връхлита слушателя безкомпромисно.
В осемте песни за 38 минути дуото продължава да създава своя специфичен военен блек/дет метъл, който е все така строг, жесток и разяждащ.

Рифовете на W.S.P. текат като киселинен живак, а барабаните на Schilling се надбягват с умела динамика. Наистина, колкото и сурова и строга да е естетиката на HATE MANIFESTO, тук има забележително рационализирана чувствителност, която придава на „ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ“ безкрайна запомняемост и повторяемост, като ще ви се иска да се подложите на атаката им отново и отново. А когато се появят редките изблици на китарни сола? Истинска лудост!
Едновременно класически и модерни, HATE MANIFESTO продължават похода си на жестокост с „ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ“!

 

Линк за поръчка: https://bit.ly/3A3LxL7 

 

 

 

Съдържание:
1.Inauguration of Triumphal Ascension
2.Extinction Ordained
3.Poison Infliction
4.Purging the Seeds of Pestilence
5.Sworn to Hatred
6.Decimation Order
7.Deconstructing the Assemblage of Deception
8.Chains of the Oppressor ptII

 

 

 

Премиерният сингъл, „Chains of the Oppressor ptII“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.