THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Нов сингъл от предстоящия албум на XASTHUR

Нов сингъл от предстоящия албум на XASTHUR

Американският блек метъл проект XASTHUR разкри нов сингъл от предстоящия си десети (двоен) дългосвирещ албум, „Inevitably Dark“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 23-ти юни чрез лейбъла Lupus Lounge (Prophecy Productions), като вече може да бъде поръчано в различни формати на физически носители, редом с репетиционна компилация , озаглавена „Rehearsals 1997-1999“, на следния адрес: http://lnk.spkr.media/xasthur-inevitably-dark.
Обложката на албума  е творба на Stanislav Krawczyk.

Едва ли има по-подходящо заглавие за новите композиции на XASTHUR от „Inevitably Dark“.
Мракът е елементът, който държи всички песни заедно, въпреки че всяка една от тях бива изразена чрез потапяне в множество жанрове, които включват и блек метъл.

Предупреждаваме: този албум не е замислен нито като завръщане към блек метъла на майстора Scott Conner, въпреки че този път определено това се случва, нито като гаранция, че следващия път това ще се случи отново – макар че, може и да се случи.
Conner използва блек метъл, дарк ембиънт, acid folk, doomgrass и други жанрове, за да изрази това, което е видял и почувствал, както и като начин да намери собственото си звучене или стил в даден момент от живота си – когато остава без постоянен дом и често живее в хотели или коли, например.
Прозренията му за подмолната американска мечта са отразени в текстовете на „Inevitably Dark“, които са налице, въпреки че в албума реално няма пеене.
Conner записва всички парчета от „Inevitably Dark“ на живо и сам, което може би кара заглавието да звучи грубо за съвременните уши, но нека кажем, че това е просто пясъкът и петното на нефилтрираната реалност.

Първоначално XASTHUR се заражда като идея от вокалиста и мултиинструменталист Scott Conner в Калифорния, САЩ, през 1995 г. Проектът започва в духа на мрачния блек метъл в традициите на скандинавската втора вълна. В продължение на девет албума и множество сплит-сингли, EP-та и случайни демо записи индивидуалният, особено депресивен стил на XASTHUR става високо ценен в рамките на екстремния жанр.
През 2010 г. Скот обяви края на XASTHUR и сподели, че се завръща с акустичен дарк фолк проект под знака на NOCTURNAL POISONING. През 2015 г. американският изпълнител се завърна към името XASTHUR, но въпреки това продължи да настоява, че дните му в блек метъла са приключили. С „Inevitably Dark“ XASTHUR отчасти повдига самоналожената забрана за блек метъл, просто защото Conner в даден момент чувства, че му се иска да продължи отново в тази посока. Този двоен албум не е написан, за да служи на някаква жанрова цел, а преди всичко е произведение на музикалния мрак и рефлектирането върху себе си – компоненти от самата същност на музиканта.

 

 

 

 

 

Съдържанието на двойния албум е , както следва:

Диск 1:
01. Affect/Infect
02. A Future to Fear II
03. Psychiatric Carelessness
04. Euphoric Bad Trip
05. Live like a broken mirror
06. Trauma Fiends
07. Abandoned Intuition
08. Concrete mattress
09. I’m not guilty of your past
10. Another Gutter
11. Inevitably dark
12. Spectrum of hate
13. Benefits of dying Part 2

Диск 2:
01. Mirroring Failure
02. Overdose on Diversions
03. Worse than the good old days
04. Blizzard inside a coma
05. HellRot
06. Hypnotized by lies
07. Stigmatized Grave
08. Delusional identities
09. Sing it at your funeral
10. Projection of Inferiority II

 

 

Диск с бонус парчета (само в deluxe артбук версията):

01. Segue
02. A mind of you’re owned
03. Behind the scenes
04. Choreographic tragedies
05. This can’t end well

 

 

 

 

Чуйте премиерния сингъл „A Future to Fear II“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.