THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Slidhr се завръщат в редиците на лейбъла Debemur Morti Productions

Slidhr се завръщат в редиците на  лейбъла Debemur Morti Productions

Лейбълът Debemur Morti Productions с гордост съобщава, че SLIDHR, една от водещите блек метъл формации в Ирландия/Исландия, подновява връзката си с Debemur Morti Productions за продължението на албума „The Futile Fires Of Man“ от 2018 г.

Предстоящият запис носи заглавието „White Hart!“ и представлява интензивно пътуване в една от най-завладяващите мизантропии, които блек метъл музиката може да предложи.

Композиторът Joseph Deegan ни позволява да надникнем в това, което предстои да се случи:
„Бих описал аурата на нашето изкуство като дълбоко честна и сърдечна. Кръвта ми кипи от презрение към толкова голяма част от този свят, че понякога е трудно да се съсредоточиш върху нещо друго. За щастие мога да канализирам тези емоции в творческо начинание като този албум. В пренаситената пантомима, каквато е днешната блек метъл сцена, може да се окаже почти невъзможно да се намери искреност. Каквото и да мислите за SLIDHR – знайте, че страстта е истинска.
Що се отнася до новия албум, този път можете да очаквате далеч по-агресивно предложение: изпълнено със страст, омраза, яд и честност. По-голямата част от материала беше написана между 2018 и 2019 г., а процесът на записване всъщност започна преди няколко години, но записахме отделните си части само когато вдъхновението беше силно и огънят гореше – особено по отношение на вокалите, страстта трябваше да е голяма. За щастие обаче имаше привидно безкраен запас от гориво за това, което трябваше да бъде злокобно изпълнение. Живеем в интересни времена…“

Датата на обявяването на новият стар съюз не е избрана случайно: точно преди десет години – на 24 май 2013 г. – лейбълът издава „Deluge“, дебютното заглавие на SLIDHR, който носи всепоглъщащ мрак в света.

Joseph си спомня:
„Албумът „Deluge“ пази страхотни спомени. Като начало това беше първото издание на SLIDHR, в което свиреше Bjarni, и той беше такава огромна част от това, което се превърна в „нашето звучене“ във всички следващи записи… Като се връщам назад, все още харесвам това, което направихме с този албум. То беше малко по-различно от първите няколко записа, но в положителен смисъл. Разбира се, винаги има неща, които бихте направили по различен начин, ако се върнете назад, но така трябва да бъде, предполагам.“

 

 

 

В чест на това важно издание от формиращите се години на DMP , лейбълът разкрива петата част от своята поредица „Vault“ , която този път е посветена на изключителния дебютен албум на SLIDHR. В случай, че ви е интересно да я прочетете, продължете нататък:

Създадени през 2005 г. и родом от Дъблин, Ирландия, SLIDHR са една от най-страшните блек метъл формации формации в страната. Името на групата произлиза от Sliðr, река, която тече през Hel, земята на мъртвите в скандинавската митология – прозвище, което подхожда на една сила на подземния свят.

Основана като солов проект от уникално креативния художник, татуист и басист/китарист/вокалист Joseph Deegan, групата дава приоритет на качеството пред количеството в цялата си дискография.

През 2006 г. – три години след стартирането на DMP – обединихме сили със SLIDHR за издаването на касетата на техния дебют „Demo 1“ – 15-минутно въведение в оркестрираната лудост. За краткия си период демото постигна повече от много по-дълги издания, като показа изключително авторство на песни и плътни, смазващи звукови пейзажи от един напълно оформен акт.

На 24-ти май, преди 10 години, DMP издава „Deluge“ – дебютният дългосвирещ албум на SLIDHR.
До този момент с участието на почитания исландски барабанист Bjarni Einarsson (SINMARA, ALMYRKVI) групата възприема познатия си агресивен и безкомпромисен подход.
Първото парче „Wielding Daggers“ започва с едноминутно приглушено натрупване, докато слушателят не бъде ударен от радикална промяна – басов взрив, който стиска гърлото ви и не отпуска хватката през почти 50-минутната продължителност на албума.

„Deluge“ е организиран хаос в най-добрата му форма – всеки инструмент е стратегически свързан, за да създаде загадъчна, сурова и желязна атмосфера. Песните са органична, всеобхватна сила, изградена от пластове зловещи ъглови рифове и мелодии, адски вокали и постоянно променящи се темпове и настроения.

Завладяващите инструментални изпълнения на SLIDHR са подсилени от продуцентски решения, които подсилват албума, давайки баланс на всеки инструмент, за да се гарантира потапянето на слушателя.

Прогресията на албума също заслужава внимание: „Deluge“ започва с последователно темпо, като всяко парче засилва жестоко мрачната и задушаваща атмосфера, докато върви към заключителното парче „Rays Like Blades“, което перфектно завършва записа, подчертавайки всички негови силни страни и оставяйки слушателя да иска още.

След издаването на „Deluge“ SLIDHR издават последващо EP и две сплит издания, а през 2018 г. и второто дългосвирещо „The Futile Fires Of Man“ чрез лейбъла Ván Records. Наскоро съставът на SLIDHR беше разширен с участието на Stefan Dietz на бас китара за записите на „White Hart!“, и изглежда най-доброто тепърва предстои…

 

Чуйте албума „Deluge“ тук:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.