THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

VINSTA представя сингъла „Wundaberg“

VINSTA представя сингъла „Wundaberg“

Австрийският дет метъл проект Vinsta, посветен на алпийската красота и величие, разкри нов сингъл от предстоящия си четвърти дългосвирещ албум, „Freiweitn“.
Студийното заглавие ще бъде издадено на 23-ти юли чрез лейбъла Eisenwald, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – диск и плоча в няколко разновидности в лимитиран тираж.
Мастерирането на музиката в албума е поверено на Greg Chandler от Priory Recording Studios.
Обложката е творба на Irrwisch.

VINSTA е музикалният проект на австрийския мултиинструменталист Christian Höll. Идеята зад него е да създаде уникален свят, базиран на богатата основа на австрийската култура: Мрачните митове на планинския регион се вписват безпроблемно в света на метъла с неговата склонност да предизвиква фантастични картини на подземни светове и необятни пейзажи.

В текстовете на песните се използва традиционно йоделиране и регионален австрийски диалект от Залцбург, за да се запази диалектната лексика, която иначе все повече се забравя.

С „Freiweitn“ VINSTA издига своя алпийски метъл на ново музикално ниво. Алпийският пейзаж с неговите извисяващи се планински пейзажи, студени зими и несравнима красота е отразен както в музиката, така и в текстовете, които приканват слушателите на едно въодушевяващо пътешествие през необикновени звукови пейзажи.

 

Линк за поръчка: https://ffm.bio/vinsta

 

 

Съдържание:
1.Steanklong
2.Schwoaze Låckn
3.Freiweitn
4.Wundaberg
5.Entarische Gstoit
6.Untawegs im Schattn
7.Vinstas Valonga
8.Einkehr
9.Hoamat

 

 

Последвайте премиерата на сингъла „Wundaberg (Mountains of Wonders)“:

За песента Christian Höll споделя:
„Тази песен е за легендарната планина Унтерсберг в Залцбург. Съществуват много митове и легенди за герои, които някога са били у дома си в района на Унтерсберг. Съществуват и истории за дупка във времето, в която можете да попаднете и да изчезнете, когато се изкачите на върха на планината. В действителност много хора са изчезнали на Унтерсберг, което вдъхновява много легенди, че планината буквално „поглъща“ хора. Всички тези мотиви са включени в песента. За Унтерсберг има толкова много легенди, че спокойно може да се създаде собствен концептуален албум за нея.“

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.