THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „Black Royal Spiritism – I – O Sino De Igreja“, дебютният албум на RUÏM

Чуйте „Black Royal Spiritism – I – O Sino De Igreja“, дебютният албум на RUÏM

Триумфалното блек метъл превъзходство от бившия китарист на Mayhem и основател на Vltimas –  Blasphemer, намиращо се  под името на новосъздадения блек метъл проект RUÏM, разкрива пред света днес своя дебютен дългосвирещ албум.
Групата е създадена през 2020-та година от родения в Норвегия и носител на награда „Грами“ китарист Blasphemer (Rune Eriksen), като към него на барабаните скоро се присъединява роденият във Франция барабанист César ‘CSR’ Vesvre (Agressor, Thagirion).
Водена от твърдото желание на музиканта да се завърне към стила музика, на който се е посветил и с който е свързан от средата на 90-те години, и вдъхновен от преоткриването на отдавна изгубена касета със стари, неизползвани рифове от ерата на Mayhem от 98/99 г., концепцията за стартиране на нов проект, базиран на тези идеи, се проявява бързо.
Не след дълго се ражда нова визия за албум, потопен в същността на бразилското магьосничество и пътя на Лявата ръка от традицията на Умбанда – практика, в която самият Blasphemer е обучаван – за да представи нов блек метъл опус в духа, с който Blasphemer е синоним от пребиваването си в Mayhem през 1994 г. (до 2007 г.).

‘Black Royal Spiritism – I – O Sino De Igreja’ е дебютният студиен албум на RUÏM. Той представя поглед към нещо ново, уникално, визионерско и изключително еклектично. Този албум поставя началото на концепция, която ще обхване трилогия от издания, изследващи и включващи дълбоко личния израз на собствените убеждения на Blasphemer по отношение на великите духове на Левия път.

Черно като катран произведение, „Black Royal Spiritism“ е потопен в зловещ и играещ си с психиката мрак. Всяко парче е старателно изтъкано от ужасяващо подводно течение, на което бива придадена плът чрез силно отличителния брутален стил на рифовете на Blasphemer, като сред хаоса се появяват атмосферни, ембиънт и чисти пасажи.

Вокалите в „Black Royal Spiritism – I – O Sino De Igreja“ също са дело на самия Blasphemer, който пее на смесица от английски, португалски и норвежки, а лирическите теми се коренят в празнуването и посвещаването на преданията и ритуалите на linha da esquerda.

‘Black Royal Spiritism – I – O Sino De Igreja’ е записан в Drudenhaus Studio във Франция и мастериран от Jack Control в Enormous Door.
Обложката е творба на Sindre Foss Skancke.

Proscriptor McGovern от Absu също така гостува в дивашкия презапис на класиката на Mayhem ‘Fall of Seraphs’, като вдъхва нов живот на парчето, което Blasphemer написа още през 1995 г. и което първоначално присъстваше в записа ‘Wolf’s Lair Abyss’.

 

 

Съдържание на албума:
1.Blood.Sacrifice.Enthronement [10:09]
2.The Triumph (Of Night & Fire) [04:36]
3.The Black House [05:36]
4.Black Royal Spiritism [07:08]
5.Evig Dissonans [05:21]
6.Fall Of Seraphs [06:01]
7.Ao Rio [04:01]
8. O Sino da Igreja [04:08]

 

 

Можете да чуете ‘Black Royal Spiritism – I – O Sino De Igreja’ тук:

 

 

Студийното заглавие се разпространява  чрез лейбъла Peaceville Records, като е  налично в дигитален формат и на физически носител – диск и плоча.
Поръчки са възможни  на следния адрес: https://ruim.lnk.to/BRS.

 

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.