THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „Sve Je Tiho Na Istočnom Frontu“, новият албум на Prognan

Чуйте „Sve Je Tiho Na Istočnom Frontu“, новият албум на Prognan

Хърватската блек метъл банда Prognan издаде новия си албум-компилация „Sve je tiho na Istočnom frontu“.
„Sve Je Tiho Na Istočnom Frontu“ (All Is Quiet On The Eastern Front ) маркира 15-тата година от съществуването на бандата. В заглавието са включени четири презаписани и леко променени откъм продукция версии на парчета от първите няколко записа на групата, както и пет нови , никога неиздавани до момента песни.

Prognan е гордост за ъндърграунд сцената във  Вуковарския регион – район, пострадал изключително по време на Хърватската война за независимост (прочетете за вуковарското клане в уикипедия или друг източник на информация). Ако бихме могли да ги оприличим на друга група като идеология  – то това би биха били украинските ни събратя Khors, Drudkh, Nocturnal Mortum и други отдадени на историческите събития банди, които чрез текстовете си припомнят миналото такова,каквото е , за да не бъде никога забравено.
Текстовете им са изцяло посветени на болезнените  и величествени спомени за войната, на историята и поезията, която се явява като слънчев лъч по време на окупациите.
Prognan свирят музика, която за мен е малко тежка емоционално, както и за всички останали хора, пряко свързани по някакъв начин с вече бившата СФРЮ, но я препоръчвам. Просто, защото светът не е само мед и рози, и понякога трябва да поглеждаме към кръвопролитията в историята, за да си припомним  цената на живота, на свободата, да си припомним ужаса в истинската му форма (който е живял под обстрел ,  ходил е  на разпознаване в масови гробове и др., знае за какво говоря).

 

 

Съдържание:
1.Grob 07:15
2.Utjeha kose 05:53
3.Kolašinska brigada 12:01
4.Vapaj pokojnika 05:10
5.1300 kaplara 06:51
6.Nekoć braća 07:25
7.All Is Quiet on the Eastern Front 07:12

 

 

 

Премиера на заглавието в YouTube:

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.