The Void Journal


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на българския и световен ъндърграунд 

• 𝔘𝔫𝔡𝔢𝔯𝔤𝔯𝔬𝔲𝔫𝔡 𝔎𝔳𝔩𝔱 𝔚𝔢𝔟𝔷𝔦𝔫𝔢 • 
 FOLLOWING THE DARK ARTS SINCE 2017

OMEGA INFINITY споделят кавър на песента „Mama“

OMEGA INFINITY споделят кавър на песента „Mama“

Точно навреме за 40-годишнината от издаването на едноименния албум на една от най-известните прогресив рок групи на всички времена – GENESIS (най-добрата, ако питате мултиинструменталиста Tentakel P.) –  космическата блек/дет метъл формация OMEGA INFINITY представя своя собствена версия на завладяващата откриваща песен,  „Mama“.

Тази песен в ефир е един от първите музикални спомени на Tentakel, който е бил само малко дете, когато този албум е излязъл, но зловещата атмосфера се запечатва в кората на мозъка му и не само затвърждава вечната му любов към GENESIS, но и никога няма да излезе от главата му и го подтиква да търси подобна мрачна музика, което в крайна сметка го води до блек метъла – останалото е история.

Остатък от сесията на „Solar Spectre“ и първоначално планирана като второ бонус парче в дебюта, тази кавър версия страда от едно нещо още от самото начало – намирането на подходящия гост-вокалист.
Няколко гости  са били  поканени и първоначално се съгласяват да се присъединят към космическото дуо в собствения им дублаж на сингъл номер 1 на GENESIS, но изглеждаше, че песента е обречена на проклятие – докато Tentakel не иска помощ от своя добър приятел Eklatanz от колегите си от немските авангардни блек метъли HERETOIR. Той се представя надеждно и добавя така необходимия мелодичен фактор към бластовете на OMEGA INFINITY.

 

 

 Чуйте новата интерпретация на  „Mama“ тук:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.