THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Детайли около предстоящия албум на BLUT AUS NORD

Детайли около предстоящия албум на BLUT AUS NORD

Френските повелители на кошмарни вселени и лъвкрафтски дълбочини BLUT AUS NORD разкриха детайли около предстоящия си петнадесети дългосвирещ албум и второ заглавие от поредицата „Disharmonium“ – „Disharmonium – Nahab“.
Албумът е записан и смесен от Vindsval в Earthsound Studio, като Bruno Varea (Upload Studio) се заема с мастерирането.

BLUT AUS NORD се завръща с новото заглавие, сякаш компулсивно, към странните извънземни светове на Хауърд Лъвкрафт, за да ги отрази в ново огледало на ужасяващата блек метъл лудост.

Този път заглавието е вдъхновено не от кого да е, а от вещицата Nahab – героиня  от творбата „The Dreams in the Witch House“ на майстора на космическия ужас. Повече за концепцията и докъде се простира вдъхновението, ще бъде разказано в следващи статии.

Единадесет химна на чудовищния и древен мрак са канализирани от мастърмайнда на групата, Vindsval:

01. Hideous Dream Opus #1
02. Mental Paralysis
03. The Endless Multitude
04. Hideous Dream Opus #2
05. The Crowning Horror
06. Queen Of The Dead Dimension
07. The Black Vortex
08. Nameless Rites
09. Hideous Dream Opus #3
10. The Ultimate Void Of Chaos
11. Forgotten Aeon

Полският художник Maciej Kamuda отново създава сенчестата обложка, която перфектно представя слуховите кошмари на BLUT AUS NORD.
Естетическият стил на художественото оформление на „Nahab“ изследва по-традиционни изображения на ужаса и кошмарите, в ярък контраст с по-цветната и психеделична картина, украсяваща „Undreamable Abysses“, първата част от поредицата.

Художникът коментира: „Основното вдъхновение тук, както и при предишната ми корица, очевидно беше Лъвкрафт, тъй като  новият албум на BAN продължава да изследва тези кошмарни теми. Беше планирано да има нещо по-малко сложно и детайлно, но със специфична мрачна атмосфера, по-малко цветно и по-мистериозно – вдъхновено от старите черно-бели филми на ужасите и с атмосферата на стара фотография. Стилът от първия албум „Disharmonium“ всъщност не се вписваше тук.
Винаги избирам естетиката в зависимост от идеята, тя просто трябва да допълва цялата концепция по най-добрия възможен начин. Тъй като имам възможност да работя в различни стилове и естетики, мога да си играя повече и да избера техниката, която ще внесе правилната атмосфера в творбата. В крайна сметка, честно казано, това е въпрос на това как усещам идеята. Творческият процес наистина винаги е процес. Това означава, че трябва да се вземат много решения, за да се стигне до крайния продукт и той да бъде направен правилно!“

 

„Disharmonium – Nahab“ ще бъде издаден на 25 август чрез лейбъла Debemur Morti Productions. Първата песен, а също и възможностите за предварителна поръчка ще бъдат разкрити на 12-ти  юни. Тръпнете в очакване!

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.