THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „Hive Mind Narcosis“, новият албум на Thantifaxath

Чуйте „Hive Mind Narcosis“, новият албум на Thantifaxath

Канадската блек метъл банда Thantifaxath издаде днес  своя  втори дългосвирещ албум, „Hive Mind Narcosis“.
Студийното заглавие се разпространява чрез лейбъла Dark Descent Records, като е налично в дигитален формат и на физически носител – аудиокасета, диск и плоча в три различни цветови разновидности.
На обложката е изобразен фрагмент от картината „Witches’ Flight“ (1798) на испанския живописец Франсиско Гоя.

Линк за поръчка: https://bit.ly/3zSB05a

Вторият дългосвирещ албум на Thantifaxath , „Hive Mind Narcosis“, е не само гигантски скок за групата, но и за съвременния екстремен метъл като цяло. Още от първите му ноти се усеща излизане отвъд рамките на жанра… отвъд сцената и връстниците си.
Наричани по-рано авангарден блек метъл, Thantifaxath надхвърлят подобни светски етикети в пресата, като вместо това сътворяват експанзивна, дискомфортна и променяща съзнанието творба, която никога не е просто блек, траш, дет или дуум метъл психеделия.
Записана изцяло от самата група, Thantifaxath адаптират звука си към смазващо съвършенство – продукция, която е толкова огромна, че слушателят не смее да помръдне до горчивия край.
Подобно на музиката си, „Hive Mind Narcosis“ е лирична смесица от два взаимно противоречащи си идеала, за която бандата споделя:
„Албумът има две нива, които работят в дихотомия едно с друго. На едното ниво има силна съпротива срещу нещо, а на другото – пълно приемане на същото това нещо. Отвъд това оставяме всичко отворено за вашата интерпретация.“
В кариерата на всяка истински пионерска група има момент, в който тя се отделя от рамките на групата и се превръща в остров. За Thantifaxath, „Hive Mind Narcosis“ е именно този албум, този момент.

 

 

 

 

 

Съдържание:
1.Solar Witch 06:02
2.Surgical Utopian Love 10:58
3.The Lost Wisdom of Wolves 04:58
4.Burning Kingdom of Now 07:37
5.Hungry Ghosts 06:14
6.Blissful Self Disassembly 06:01
7.Mind of the Sun 04:57
.

 

 

Чуйте „Hive Mind Narcosis“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.