THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл от предстоящия запис на Ascendency

Премиерен сингъл от предстоящия запис на Ascendency

Me Saco Un Ojo Records и Dark Descent Records обявиха 14-ти юли за официална дата на издаване на новия миниалбум на датската дет/блек метъл банда Ascendency, „A Manifest of Imperious Destiny“.
Студийното заглавие ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – 12″ винил и дискове в лимитиран тираж.

Подгответе се за ултимативната блек/дет метъл атака на Ascendency… След унищожителното демо през 2019 г. и също толкова безмилостния EP запис „Birth of an Eternal Empire“  от  2020 г., сега групата се завръща  с още пореден том на разрушението. Четири нови парчета обхващат безпощаден половин час осквернителна ярост.

Макар че през последното десетилетие Дания предложи някои от най-добрите съвременни дет метъл заглавия, Ascendency се оказа особен звяр в тази област. Техните много по-мрачни, отровни блек метъл влияния създават безпокойство с неудобна атмосфера, която все още запазва бруталността, но  с много по-безпощаден привкус. Тези нови парчета показват онова, което групата е инкубирала през последните три години, а именно дива и разтърсваща музикална екстремност с гробовна атмосфера и невероятно музикантско майсторство. Реверберационните вопли и китари изпращат хлад в костницата, докато барабаните с лекота пробиват останалите черепи.

Докато Ascendency съвсем явно се наслаждават на наказанието, те го правят със сложни и внимателно изградени песни, които съдържат повече от достатъчно нюанси, за да се окажеш изцяло вглъбен в същността на заглавието. Мелодичните и същевременно зверски рифове се зареждат върху опустошителни ударни инструменти с демонични вокали, като никога не се отдалечават твърде много от какофонията на яростта, която остава в сърцето на този неукротим звук. Тънкостите се свързват с блудкавото насилие без усилие и ни оставят един наистина силен, запомнящ се и отличаващ се запис. Атмосферата и злобата, когато съжителстват по такъв начин, се превръщат в неудържим звяр, така че се пригответе за унищожение, ако потърсите това мистично и същевременно злокобно бижу на ъндърграунд могъществото. Потопете се в забравата с това ново предложение за непоклатим триумф и мощ.

 

 

 

Съдържание:
1. The Triumph of Draconian Might 7:05
2. Victory – in all its Ephemeral Glory 5:41
3. Domitor Invictus 5:50
4. A Manifest of Imperious Destiny 9:30

 

 

 

Премиерният сингъл, „Domitor Invictus“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.