THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл от предстоящия албум на Shining

Премиерен сингъл от предстоящия албум на Shining

Шведската блек метъл банда Shining разкри първи сингъл от предстоящия си единадесети дългосвирещ албум – едноименният „Shining“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 15-ти септември чрез лейбъла Napalm Records, като предварителните поръчки на физическите носители вече стартираха на следния адрес: https://lnk.to/SHINING-Shining.

Групата, създадена през 1996 г., е смятана за една от най-противоречивите и най-блестящите в музикално отношение банди в блек метъл сцената. В единадесетия си албум те пристигат още по-мрачни и брутални от всякога. По собствените им думи „Shining“ ще бъде „низходящо стереопътешествие, рисуващо света в хипнотизиращ, неизбежен мрак“.

Макар и музикалните влияния да са предимно блек метъл, групата около главния ръководител Niklas Kvarforth не може да бъде прикована само към един жанр. SHINING съчетават влияния от различни стилове като класика, джаз и прогресив рок по несравним начин, за да изобразят звуково мрачно настроение, болезнени рани и дълбока празнота. Теми като самоунищожение, самоубийство и насилие играят важна роля в музиката на групата. В продължение на десет студийни албума, сред които шедьоври като легендарните „V. Halmstad“ и „Redefining Darkness“, SHINING си спечелиха многобройни последователи, които бяха привлечени от музикалния гений и ексцентричната природа на Niklas Kvarforth.

С мрачната откриваща песен от албума „Avsändare Okänd“ SHINING представят една от най-бруталните песни в историята на групата. „Snart Är Dem Alla Borta“ започва със завладяващо, нежно интро, преди необузданата агресия да избухне и в тази песен.
Водещият сингъл и почит към смъртта „Allt För Döden“ – песента, която можем да чуем днес, пък е завладяващ кошмар, заимстван от мрачния ужас на „Сиянието“, който разгръща характерния звук на групата, усъвършенстван през последните три десетилетия и превърнал се в тяхна запазена марка. Четвъртото парче „Fidelis Ad Mortem“ показва прогресив рок влияния, докато инструменталната пиано пиеса „Åttahundratjugo“ създава успокояваща атмосфера преди заключителното парче „Den Permanenta Sömnen Kallar“ да разтърси слушателя до основи със суров блек метъл.

„Shining“ е завладяващ и пленителен албум, който още веднъж демонстрира музикалните умения на Kvarforth и се отличава с характерното, уникално звучене на SHINING, което творчески съчетава блек метъла с други влияния. Безмилостен шедьовър, който със сигурност ще заплени.

 

 

Съдържание:
1.Avsändare Okänd
2.Snart Är Dom Alla Borta
3.Allt För Döden
4.Fidelis Ad Mortem feat. Andy La Rocque
5.Åttahundratjugo
6.Den Permanenta Sömnen Kallar

 

 

 

Премиерният сингъл, „Allt För Döden“:

 

Официалното видео е с вързрастово ограничение (както може да се очаква от банда като Shining), можете да го видите директно в YouTube  ТУК.

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.