THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

POWER FROM HELL с видео към песента „Mother Of Abominations“

POWER FROM HELL с видео към песента „Mother Of Abominations“

„Beast full of blasphemy
With seven heads and ten horns
Mounted on it, the adorned woman
Behold the mother of abominations“

POWER FROM HELL издадоха седмия си дългосвирещ албум, „Shadows Devouring Light“,през изминалия септември. Десет парчета, съчетаващи примитивния lo-fi мистицизъм на първата вълна на блек метъла, неземната мелодична убеденост на втората вълна и дисонантното арпежиране на съвременните новатори в буря от разтърсващи, настръхващи песни.

За да подчертае атмосферата и концепциите в най-новата си творба, бразилската група представя видеоклип към песента „Mother Of Abominations“ – мрачен, богохулен химн, оскверняващ ученията на всички религии. Гледайте клипа по-долу:

Снимките на живо са заснети по време на концертите на групата през октомври 2022 г. в The Regent Theatre и The Observatory в Калифорния. Клипът е създаден от Jerry Castillo и е продуциран от The Elegy Ensemble.

Композиторът Sodomic обсъжда песента:

„Всеки знае класическата концепция зад „Mother Of Abominations“ – архетипа на „Вавилонската блудница“ в духовната и философска система, наречена Thelema. Но истинското ми намерение тук беше да го използвам като фон за връзката между човека, живота и Бога, както правя практически във всяка песен от новия албум. В този случай най-голямата от всички мерзости, майката на страдащите човешки същества, ще бъде вярата, самият живот и начинът, по който хората винаги използват идеята за Бог като бягство от реалността. Разбира се, умишлено вкарвам в микса някои елементи от първоначалната идея, стояща зад тази окултна концепция, но фокусът винаги е да накарам читателя/слушателя да мисли извън утъпканите пътеки. Текстовете в албума „Shadows Devouring Light“ се отличават с по-дълбоки пластове, отколкото изглежда на пръв поглед. Понякога е необходимо да се прочетат и препрочетат няколко пъти, за да се разбере истинското послание на дадена песен.“

 

Във видеоклипа в ролята на Майката се превъплъщава Jeanelle Mastema. Визуалният артист е известен с това, че отприщва звяра в жените (и мъжете) в различни ритуални и съвсем реални окултни изпълнения.

Sodomic коментира сътрудничеството:
„Запознах се с Jeanelle по време на турнето ни в САЩ през 2018 г. През 2019 г. за първи път работихме заедно по музикалния клип към песента ни „Lucy’s Curse“. Винаги съм бил почитател на нейната работа и изпълнения. За „Mother Of Abominations“ тя имаше пълната свобода да внесе идеите си и знаех, че ще направи страхотно изпълнение. Jeanelle е много страстна към това, което прави, свързвайки на 100 % ума, тялото и душата си в изпълненията си. Тя винаги използва истинска кръв (между другото нейната кръв) и това показва колко отдадена е на изпълненията си.“

 

 

Албумът все още може да бъде открит в сайта на лейбъла: https://bit.ly/3A9LGhd.

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.