THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Taake представя сингъла „Et Uhyre av en Kniv“

Taake представя сингъла „Et Uhyre av en Kniv“

Миналата година, след дълъг период на нестихващо вдъхновение, Hoest влезе в добре познатото студио Conclave във връзка със записите на нов дългосвирещ албум, заедно с продуцента Bjørnar E. Nilsen.
В резултат на това вече са записани 20 нови песни, част от  които тази есен ще можем да чуем под името „Et Hav av Avstand“ – осмият дългосвирещ албум на Taake.

Той ще бъде издаден  на 1-ви септември чрез лейбълите Dark Essence Records и Svartekunst Produksjoner.
“Et Hav av Avstand”  се състои от  четири песни с общо времетраене около 42 минути, демонстриращи някои от най-добрите композиции, написани досега от този епичен самостоятелен блек метъл проект. Свиреп, но меланхоличен. Енергично проявление на старата школа, но и в същото време прогресивна творба, запазваща онова нефилтрирано усещане за уникална суровост, което е синоним на харизматичния звук и музикалната идентичност на Hoest.

Taake все още успява да остане актуален и в челните редици на жанра, а Hoest, който стои зад цялата музика в албума, гарантира, че произведението е пропито с уникалния звук на Taake, като в същото време го развива допълнително.

Това безпогрешно е Taake и както винаги, предлага интензивна творба, която изненадва и пленява.
Записите и продуцирането на  музиката в заглавието са осъществени от Bjørnar Erevik Nilsen (Vulture Industries) в студиата Conclave и Earshot в Берген.
Обложката е творба на Bende Csaba.

 

Предварителните поръчки  са стартирани на следния адрес: https://bit.ly/463dCAP

 

 

 

Съдържание:

1.Denne forblaaste Ruin av en Bro
2.Utarmede Gruver
3.Gid sprakk Vi
4.Et Uhyre av en Kniv

 

 

 

Днес музикантът споделя сингъла „Et Uhyre av en Kniv“, чуйте го тук:

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
1 Коментар
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Мирослав-Velzevul666
10 месеца 🔥

Taake са стара моя слабост.Очаквам албума с нетърпение…Този проект го слагам на везната където гордо и могъщо стои също и другата ми страст,а именно Burzum…По северно искрено и огнено…

Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.