THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл от предстоящия дебют на Belial’s Throne

Премиерен сингъл от предстоящия дебют на Belial’s Throne

Spread Evil Productions анонсираха издаването на дебютния дългосвирещ албум на ирландската блек метъл банда Belial’s Throne.
Студийното заглавие носи името „Forgotten Land of the Lost Souls“ и ще бъде издадено на 1-ви септември, като днес можем да чуем и първи сингъл от него.

Belial’s Throne е интернационален проект, предимно локализиран в Ирландия. Заформя се през май 2016-та година от Bartosz Dziukiewicz , още познаат като King of Shadows. Бързо към него се присъединява другата движеща сила на проекта Rafał ‘Ragaart’ Garbaciak, който свири на бас и се справя със самите записи, изцяло композира аутрото на дебютния им EP запис и прави дизайна на обложката. Chris ‘C’ Grestas Ulverhead превзема вокалите и в този си състав Belial’s Throne издават „Pavor Nocturnus“ през лятото на 2020-та година.

След почти половин година, временният барабанист Boban също се присъединява към официалния състав на групата, като благодарение на неговата подкрепа е издадена ремиксирана и ремастерирана версия на записа с изсвирени на живо барабани.
Тази версия на „Pavor Nocturnus“ се появява под формата на юбилеен диск по повод навършването на една година от издаването на оригиналния запис, и се разпространява на диск чрез Diabolic Art, както и на аудиокасета чрез Rotten Records.

Между 2021-ва и 2023-та година, с известни промени в състава, Belial’s Throne започват работата по дебютния си дългосвирещ албум. Поради здравословни причини и редица други лични проблеми, вокалистът Chris е заменен от колегата му Szymon ‘Golgotha’ Skiba.

Най-сетне този дебютен албум е тук и носи заглавието Forgotten Land of the Lost Souls. Засенчвайки своя не по-малко забележителен предшественик, този първи албум на Belial’s Throne гори силно в духа на 90-те години – особено втората половина на това десетилетие, когато мелодичният блек метъл идиом наистина се развихри и създаде много класики, които помним и до днес.

Одухотворен, но никога отегчителен, „Forgotten Land of the Lost Souls“ се отличава с привлекателно писане на песни, което се разразява, разтърсва и дори тъпче с автентично винтидж усещане. Атмосферата, агресията и, разбира се, мелодичните (разкъсващи) рифове работят в зла хармония тук, смразявайки душата с вечно настойчивата си и разгръщаща се атака, но предадена в богати аналогови тонове благодарение на проницателните смесване и мастериране от Shauny Cads в Last Light Records Studio.

Онези, които и до днес си спомнят с умиление ерата от 90-те и записите на Necrophobic, Sacramentum, Naglfar, Midvinter, Prophanity и Cardinal Sin , определено биха искали да се вкопчат в драконовите криле на „Forgotten Land of the Lost Souls“ на Belial’s Throne!

 

 

Съдържание:
1. Forgotten Land Of The Lost Souls
2. Void
3. Ascension Ritual
4. Pit Of Dead Realm
5. Halls Of Silent Kingdom
6. Rejoin At Dusk
7. Last Time We Meet
8. Outro

 

 

 

Чуйте премиерния сингъл, „Void“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.