THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

SEKTARISM представят ритуала „Et Facta Est Lux“

SEKTARISM представят ритуала „Et Facta Est Lux“

Ритуалистичната френска задруга Sektarism издаде четвъртия си дългосвирещ албум, „Et Facta Est Lux“.
Студийното заглавие се разпространява чрез лейбъла End All Life Productions, като може да бъде открито в дигитален формат и на физически носител – диск в лимитиран тираж и плоча.

Линк за поръчка: https://bit.ly/44BAsy5

Групата споделя повече за заглавието:

2019 г., краят на един цикъл: Връх в нашия подход към това какво трябва да представлява една церемония, особено по повод „Les Feux de Beltane“ (Огньовете на Белтан). Земите на Бретан винаги ни предоставят енергията и перфектната обстановка за отпускане и пълно потапяне в нашето Изкуство.

Оттогава всяка от нашите церемонии бележи важен етап в нашата конгрегация.

Огньовете бяха отбелязани със смяната на Kristik A.K. с Vagus Nox. „Et il n’y aura plus de nuit“ беше последната церемония на Messiatanik Armrek след повече от 18 години безславна активност. Оттогава той пое по различен път и сега следва друга светлина.

През същата година имахме честта да представим на сцената Dehn Sora, който боравеше с електрониката и перкусиите. Dehn Sora вече беше известен със забележителната си визуална работа по предишния ни албум „Fils de Dieu“.

Последната ни церемония през януари 2020 г. отбеляза появата на Eurnnath Nefast на бас китарата. След това се вглъбихме във вътрешното си аз, за да намерим необходимата почивка, а кризата със здравето беше благоприятна за това. Устойчивостта ни беше подложена на изпитание до последната минута, преди да влезем в студиото през юли 2021 г.

Тръгнахме като петорка и пристигнахме пред портите на студио Kerwax като четирима.
Vagus Nox изпадна във вихър, от който и до днес не сме сигурни дали се е върнал.

В този контекст, изпълнен с препятствия и предизвикателства, именно в себе си намерихме енергията и вдъхновението да композираме и да ви представим това ново предложение – „Et Facta Est Lux“.

Този четвърти албум бележи края на една епоха както в личен, така и в артистичен план. Възможно ли е изобщо да се разделят двете неща?

Както и в предишните ни творби, динамиката на импровизацията остава в основата на творческите ни начинания. Процесът беше обогатен с многобройни допълнения от инструменти и звуци, донесени от свежата кръв, която се присъедини към нашата общност, както и от това уникално място, каквото е студиото Kerwax.

По този начин звуковата палитра на Sektarism еволюира, като тежестта все още е в основата на оркестрацията. „Et Facta Est Lux“ продължава работата ни с усещане за по-голяма зрялост и майсторство, като същевременно запазва онзи елемент на несигурност и неотложност, който е неотделим от контекста на импровизираните записи на живо.

Някои ще открият в него светлина, а други – мрак. За нас това е самата същност на това, което сме. Тази работа е резултат от упорит труд и е родена от болка. Защото без нея можем ли наистина да говорим за изкуство?

 

 

Съдържание:
1.Fiat Lux 21:59
2.Le vent des serpents 19:33

 

 

Чуйте ритуала тук:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.