THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Детайли около предстоящия албум на SÜHNOPFER

Детайли около предстоящия албум на SÜHNOPFER

Френският самостоятелен блек метъл проект SÜHNOPFER , воден от мултиинструменталиста и вокалист Ardraos, обяви издаването на своята четвърта дългосвиреща мрачна творба.
„Nous sommes d’Hier“ ще се появи на 6-ти октомври чрез лейбъла Debemur Morti Productions, като се занимава с обследването на средновековна вселена в стремежа си да възвърне опетнената слава на Бурбоните – преминавайки между Средновековието и съвременността, за да изплете завладяващи истории за мрачни времена, припомнени легенди и места, в които звучи смъртта на една цяла епоха.

 

Заглавието „Nous sommes d’Hier“ се превежда на български като „Ние сме от вчера“ и е фраза, която трябва да се разбира от гледна точка на християнската традиция, както обяснява самият Ardraos:
„Заглавието произлиза от библейска препратка, а именно от Книгата на Йов 8:9, където е написано: „Ние сме от вчера и нищо не знаем, дните ни на земята са само сянка“. Това заглавие резонира с моето изкуство, тъй като пресича съответните теми, разглеждани от SÜHNOPFER: предизвикване на религиозна атмосфера, смъртта на една историческа епоха, усещането, че не си част от правилния период, и ефимерното преминаване през съществуването, на което всички сме подвластни. Ние не сме нищо друго освен еманации на минали и отминали хилядолетия.“

 

Съдържание:

01. D.S.F.R.
02. Nous sommes d’Hier
03. Sermon sur le Trépassement
04. Pays d’Allen
05. Céron
06. Derniers Sacrements
07. Le Bal des Laze

 

„Nous sommes d’Hier“ е създаден между януари 2019 г. и ноември 2020 г., като основните инструменти са записани в различни студия. Албумът е смесен в студио NKS и мастериран в студио Upload през 2022-2023 г.

 

Обложката, „Roi déchu“, е дело на съвременния френски иконограф Charles Dubus.
Ardraos коментира:Charles Dubus е много талантлив в изобразяването на реалистични исторически сюжети. Главният герой стои в разрушена църква. Този пейзаж може да се тълкува като последното убежище на героя след загубата му. Позата му напомня за иконографията на Йов в библията (тъй като заглавието е свързано с този пасаж от Стария завет). Той е без дрехи в горната половина на тялото си като Йов, но последният му останал парцал е голяма царска пелерина. Той носи корона, за да стане още по-ясно, че е паднал цар, но неговата умолителна поза и лъчът светлина, който го осветява, предизвикват слаба надежда, която ярко е дестилирана чрез песните в този албум.“

 

Ardraos ни предоставя последен поглед към това, което предстои да се случи:
„Този албум ще стои в пряка приемственост на „Offertoire“ и „Hic Regnant Borbonii Manes“. В него ще откриете блек метъл, украсен с оригинални барокови елементи от Charpentier и Chérubini, както и с щрихи от акустични китари. Както обикновено, за мен беше чест да подбера внимателно и да работя върху детайлите на всяка песен, за да се получи масивен резултат: рицарски и изпълнен с размах. Освен това в този запис сам направих повече хорове. А в песента „Sermon sur le Trépassement“ ще чуете един специален гост, който все още няма да бъде разкрит. И накрая, за първи път в албум на SÜHNOPFER има кавър на песен. Тя ще дойде доста неочаквано за мнозина, но беше напълно точен избор да дадем на това парче нова блек метъл същност.“

 

„Nous sommes d’Hier“ ще бъде издаден на 6 октомври. Първата песен и възможностите за предварителна поръчка ще бъдат разкрити на 4-ти септември.

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.