THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „Macabre Ritual“, дебютният дългосвирещ албум на Temple of Katharsis

Чуйте „Macabre Ritual“, дебютният дългосвирещ албум на Temple of Katharsis

Гръцката блек метъл банда Temple of Katharsis издаде днес дебютния си дългосвирещ албум, „Macabre Ritual“.
Студийното заглавие се разпространява самостоятелно в дигитален формат , като от 4-ти август ще може да бъде открито и  чрез лейбъла Theogonia Records на физически носител – лимитиран тираж дискове.

Сформирана през 2011-та година от Hellmaster 666 и Homados, Temple of Katharsis е добре позната група в световния ъндъграунд. Дебютното им демо „In the Beginning“ излиза през 2014-та, катослед него групата издава EP записа „Altar of Death“ през 2016-та и редица сплит албуми групи като Faceless God, Sulferon, Twilight, Athos, Hocus и Celtefog.
Споделяйки сцени с легенди като Septic Flesh, Rotting Christ и Gaerea, изпълненията им на живо не са нищо друго освен хипнотизиращи, оставяйки публиката омагьосана.

И след  толкова години от началото на музикалния си път, групата е готова да разкрие пълната си мощ в дебютния си опус „Macabre Ritual“ – зловещият ритуал на Temple of Katharsis, пропиващ в себе си сили от далечни отминали времена.

„Macabre Ritual“ е зловещо пътешествие, което навлиза дълбоко в сферата на сатанизма, антирелигията, смъртта, мрака и войната. С влияния, почерпени както от скандинавската, така и от гръцката блек метъл сцена, Temple of Katharsis създават звук, който е непоклатим, интензивен и завладяващ.

Тази бездънна одисея включва осем нечестиви химна, които ще хвърлят злокобно заклинание върху всички, които се осмелят да ги изслушат. От смразяващите и атмосферни дълбини на „Abyssal Cold Void“ до безмилостната атака на „The Burning Flood of Antichrist“ и окултните заклинания на „Inside the Medieval Crypt“, всяка песен потапя слушателя в мрачен свят на зловещи ритуали и  разкази.

Подгответе се да бъдете запленени от сложния разказ, който се разгръща в книжката от 12 страници, включваща текстове на песни и друга загадъчна информация, която ще ви отведе по-дълбоко в загадъчната бездна на „Macabre Ritual“.

Басът и вокалите са записани в прочутото H12 Audio в Солун, а китарите – в загадъчното „Dark Templar H/Studio“ в Каламата, като качеството на продукцията на „Macabre Ritual“ е доказателство за отдадеността и опита, които Temple of Katharsis влагат в своя занаят.

Продуциран от Major и щателно смесен и мастериран в H12 Audio, албумът се появява с безкомпромисна звукова сила, улавяйки всеки смразяващ костите детайл и засилвайки поглъщащото преживяване. Сътрудничеството между Temple of Katharsis и тези студия води до щателно изработено звуково пътешествие, което ще обгърне слушателите в свят на мрак и отчаяние.

След като направиха вълна на ъндърграунд блек метъл сцената със своите демо, EP и сплит албуми, Temple of Katharsis се утвърдиха като огромна сила в жанра. Споделяйки сцени с легенди като Septic Flesh, Rotting Christ и Gaerea, изпълненията им на живо не са нищо друго освен хипнотизиращи, оставяйки публиката омагьосана.

Подгответе се за настъпващия мрак, тъй като Temple of Katharsis представят дебютния си албум „Macabre Ritual“. Пригответе душата си за едно разтърсващо изследване на блек метъл майсторството, докато завесата между световете се разкъсва.
Нека мрачният танц започне сега…

 

 

Съдържание:
1.Abyssal Cold Void (Intro) 02:19
2.The Burning Flood of Antichrist 05:03
3.Erasure of Religious Existance 06:02
4.In the Dungeons with the Rats 06:21
5.Ο αρχιερεύς των λύκων (The Archpriest of the Wolves) 07:37
6.Inside the Medieval Crypt 07:14
7.The Kingdom of Hades 06:56
8.Macabre Ritual 07:05

 

 

Можете да чуете албума в почти всички стрийминг платформи, включително и в BandCamp:

Състав:

Hellmaster 666 – бас/вокали
Zeratul – китари
Nodens – барабани

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.