THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „Deciphering Torment Through Malediction“, дебютният албум на Black Sorcery

Чуйте „Deciphering Torment Through Malediction“, дебютният албум на Black Sorcery

Американската блек метъл банда Black Sorcery издаде днес дебютния си дългосвирещ албум, „Deciphering Torment Through Malediction“.
Студийното заглавие се разпространява чрез лейбъла Eternal Death, като освен в дигитален формат, може да бъде открито и на физически носител – 12″ винил в лимитиран тираж (https://bit.ly/44N8fou) .

Вкоренени в две десетилетия на блек метъл родословието на Роуд Айлънд – с членове, произхождащи от групи като Bog of the Infidel, Sangus, Nefarious и Sorcery – американските BLACK SORCERY се сформират покрай пандемията в началото на 2020 г.
Подходящо за такъв произход, квартетът свири съзнателно регресивен стил музика, който отхвърля раздутата естетика на повечето съвременни американски блек метъл групи и прегръща мистериозните форми на миналото.
Независимо дали става въпрос за парадигматичните ранни дни на Gorgoroth или за съвременната работа от началото на хилядолетието на Behexen и Satanic Warmaster, служещи като естетическа основа, BLACK SORCERY наистина звучат така, сякаш не принадлежат към това десетилетие, нито към тази страна.

Груб , но и не лишен от усещане за царствена изтънченост, дебютният албум на групата „Deciphering Torment Through Malediction“ щурмува дирекктно от портата и не оставя много на въображението: това е БЛЕК МЕТЪЛ, изкован в огъня на старото и закален с търпението на дългогодишни фанатици.
Всяка песен от това 40-минутно произведение съчетава студени, мрачни мелодии със сурова, интуитивна агресия в непринудена почит към ранните вълни на блек метъла. Без значение от темпото – разкъсващо бързо, фолклорни понижени темпове или хипнотичен пулс – BLACK SORCERY запазват оркския и средновековен характер, каквито са били в славните времена на Sombre, A.M.S.G и Drakkar Productions.
Формата среща съдържанието, техният лирически израз се върти около темите за мъчение и взаимно осигурено унищожение под формата на проклятия, породени от тежко пренебрежение към целия човешки живот и ритуали, изпълнявани в разгара на чисто негодувание, водещо до собственото самоунищожение: уроборосът на езотеричния провал и разруха под тежестта на Бездната. И всички тези разкъсани и сурови тонове звучат още по-мощни с мастеринга, осъществен от Enormous Door.

Нищо повече, но определено не по-малко, „Deciphering Torment Through Malediction“ на BLACK SORCERY е чист блек метъл за хора, които горят с пламъка на величието на жанра!

 

 

Съдържание:

1.Intro 01:10
2.Gasping for Light Under a Petrine Cross 05:11
3.Final Meditations on Despair 04:08
4.Erinyes Slough 04:50
5.Gomorran Virtue 06:53
6.Sordid Rote 06:05
7.Heinous Rites 04:47
8.(Endgame Thought Process) 01:29
9.Seven Veils 05:05

 

 

Чуйте „Deciphering Torment Through Malediction“ по-долу:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.