THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „Panspermic Warlords“, новият албум на Wyrgher

Чуйте „Panspermic Warlords“, новият албум на Wyrgher

Швейцарската блек метъл банда Wyrgher издаде днес втория си дългосвирещ албум, „Panspermic Warlords“.
Студийното заглавие се разпространява чрез лейбъла I, Voidhanger Records, като е налично както в дигитален формат, така и на физически носители в лимитиран тираж – диск и 12″ винил (https://bit.ly/3KdRuuj) .

 

Част от Helvetic Underground Committee и водена от мултиинструменталиста Menetekel (Ungfell, Ateiggär и много други швейцарски групи), WYRGHER се завръщат 8 години след дебютния албум с второто си издание, „Panspermic Warlords“ – завладяваща фреска на космически блек метъл наситен с атмосферни нюанси.

Заедно с Menetekel, отличният барабанист Voidgaunt е фундаментален фактор за придаването на необходимата енергия на албума, благодарение на която го хвърля в най-дълбокото пространство, както изисква концепцията.
Основата на „Panspermic Warlords“ се основава на теорията за Panspermia, която сама по себе си няма научна основа. Теорията приема, че целият живот във Вселената има един и същ произход. Като такъв, животът се е разпространил във вселената чрез звезден прах, метеорити или дори космически кораби. В рамките на живата памет това са концепции, които в миналото само легендарният Робърт Калвърт от Hawkwind е поставял като тема в музиката си (прекрасната балада от „Fable Of A Failed Race“, 1977).
В „Panspermic Warlords“ WYRGHER разказва за най-мрачният и най-малко романтичен аспект на въпросната теория, представяйки си извънземни сюжети с галактически размери.

„Този албум разглежда идеята, че целият живот е умишлено разпространен във вселената от извънземен вид“, обяснява Menetekel . „Военната каста на гореспоменатия вид е прекосявала космоса в продължение на милиони години в гигантски космически кораби, докато лежи в латентно състояние в криогенен сън. Тези „панспермични военачалници“ засаждат своето семе на живота на необитаеми планети – действие, което не се извършва с благородни намерения, а по-скоро с единствената цел да насели възможно най-голяма част от вселената със своето семе. По този начин създаването на живот се приравнява на военен акт. Хората и цивилизациите, които възникват от този процес, са изложени на съществуване, което по своята същност е безполезно.“

Докато някои песни на „Panspermic Warlords“ изследват тази концепция, в други WYRGHER пряко или косвено описват свързаните теми. В резултат на това албумът се занимава не само с темата за междузвездната война, но и с различните опити на хуманоидния живот да преодолее бремето на безсмислието, свързано с неволното създаване на собствено съществуване.

 

 

Съдържание:
1.Dormant They Drift 04:20
2.Destroyer Of The Promethean Path 09:55
3.Solar Harvest 06:38
4.Summoning The Meteoric Titans 03:31
5.Supreme Leader Of A Dying Star 09:22
6.The Weeping Of A Blazing Rock 05:46
7.Panspermic Warlords 09:28

 

 

 

Чуйте „Panspermic Warlords“ по-долу:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.