THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „Night of the Grail“, дебютният албум на Spellsword

Чуйте „Night of the Grail“, дебютният албум на Spellsword

Самостоятелният португалски блек метъл проект Spellsword издаде дебютния си дългосвирещ албум, „Night of the Grail“.
Студийното заглавие се разпространява чрез лейбъла Nox Liberatio Records, като може да бъде открито в дигитален формат и на физически носител – лимитиран тираж дискове.
Записите, смесването и мастерирането на заглавието са извършени от João Dourado в Golden Jack Studios.
Обложката е творба на Khaos Diktator Design.

Линк: https://bit.ly/4597tSg

Потопете се в епично пътешествие из средновековния мит за Светия Граал с най-новия албум на Spellsword , „Night of the Grail“. Излязъл от оживения град Коимбра, Португалия, Alex Mendes – главното действащо лице, стоящо зад Spellsword , изплита богат гоблен от атмосферен и мелодичен блек метъл, повлиян от титани в жанра като Dissection, Satyricon и Immortal.

Всяка песен от албума обхваща глава от метъл опера, в която езически и християнски теми се сблъскват сред гръмотевични рифове и мощни мелодии.
От примамливата песен „Knights Of Woden“ до мистериозния финал „Longinus and Gungnir“, Spellsword изработва разнообразен и интригуващ звуков пейзаж, който е също толкова завладяващ, колкото и историите, които биват разказвани чрез текстовете.
Усеща се отчетливото влияние на изпепеляващите китарни сола, като всички песни са прецизно написани и композирани от Alex Mendes, а сесийният барабанист João Dourado осигурява безупречна ритъм секция и оркестрация.

Записан, миксиран и мастериран от João Dourado в Golden Jack Studios в Коимбра, Португалия, „Night of the Grail“ е зрелищен празник, който съчетава величието на епичния блек метъл със сложните нюанси на прогресив метъла.

За тези, които ценят артистичността на групи като Cradle Of Filth, Dimmu Borgir, Septicflesh, Carach Angren, Dark Fortress и Eïs, Spellsword предлага уникално музикално изживяване, което със сигурност ще плени.

Подгответе се за несравнимо музикално пътешествие, което надхвърля времето и пространството. Разгърнете силата на Граала с „Night of the Grail“ на Spellsword.

 

 

Съдържание:
1.Knights of Woden 04:57
2.Witches’ Hammer 04:40
3.Covenant with the One Eyed 05:52
4.The Elk of Lonetal 03:51
5.Castle Montsalvat 06:37
6.Knights of Woden (Corrupted) 06:04
7.Revel in Red 01:39
8.A Dark Being in the Shadows 06:01
9.Night of the Grail 06:30
10.Longinus and Gungnir 06:43

 

 

Чуйте „Night of the Grail“ по-долу:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.