THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „On the Wings of Unknown“, дебютният албум на Dvorac

Чуйте „On the Wings of Unknown“, дебютният албум на Dvorac

Самостоятелният хърватски блек метъл проект Dvorac издаде дебютния си дългосвирещ албум, „On the Wings of Unknown“.
Студийното заглавие се разпространява самостоятелно от Vir, като за момента е налично единствено в дигитален формат и може да бъде открито на следния адрес: https://bit.ly/47nqbrs.

 

Музикантът споделя във връзка със заглавието:
„„Witch on the Moon“ беше първата пълна песен, написана за този проект и беше подхранена от меланхоличното депресивно чувство , което усещах в  този период, помня го ясно. Въпреки че в нея става дума за  самостоятелна история, тя е свързана с основната концепция, разпростряна в първите пет песни от албума и е разказана под формата легенда, в която детайлите са украсени и леко променени от това, което е било в действителност.

По подобен начин „Pawn King’s Thoughts“ дори като инструментал, който се занимава с отделен герой, все още е свързан с целия албум. Става въпрос за наскоро възкачил се крал,  след смъртта на баща му, и за тъмната истина за това как наистина работят нещата.

Първоначално албумът трябваше да бъде кръстен на третата песен „When the Moon Brings Light in Darkness“, но с течение на времето „On the Wings of Unknown“ се превърна в много по-релевантно име за заглавието, особено като последната глава на историята.

Този запис, въпреки че се фокусира основно върху атмосферата и усещането, все още прилича много повече на прогресивния рок, отколкото на традиционния блек метъл. Има детайли в музиката и историята, които можете да намерите навсякъде и няма две песни, които да звучат еднакво, всъщност самите песни се опитват да не се задържат твърде дълго на един и същи риф, а по-скоро препращат музикално една към друга, за да създадат разказ. Трудно ми е да избера коя песен ми харесва най-много, защото вложих толкова много усилия във всички тях… и ако нещо не ми харесваше по време на процеса на записите, то биваще изгладено, докато не го харесам. Все още е емоционално да слушам всички тези песни, което е страхотен знак, че не съм си загубил времето, поне за себе си.“

 

Съдържание:
1.Descent 02:14
2.Black Wall of Sleep 04:30
3.When the Moon Brings Light in Darkness 07:16
4.Freezing in the Mountain Cave of an Ethereal Being 07:46
5.On the Wings of Unknown 08:15
6.Pawn King’s Thoughts 08:42
7.Witch on the Moon 05:39

 

Чуйте „On the Wings of Unknown“ по-долу:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.