THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „Shores of Náströnd“, новият албум на Runespell

Чуйте „Shores of Náströnd“, новият албум на Runespell

Австралийската блек метъл банда Runespell излъчи премиерно своя пети дългосвирещ албум, „Shores of Náströnd“.
Очаква се студийното заглавие да бъде официално издадено на 11-ти август чрез лебъла Iron Bonehead Productions.

Към днешна дата Runespell не би следвало да имат нужда от особено въведение. След появата на формацията през 2017 г. с демото „Aeons of Ancient Blood“, издаден отново от Iron Bonehead, както и всички техни последващи записи – Runespell успяха да наточат меча си, и то бързо, с три албума, пристигащи като по часовник всяка година: „Unhallowed Blood Oath“ (2017 ),“Order of Vengeance“ (2018) и „Voice of Opprobrium“ (2019). Въпреки че през 2020 г. не беше издаден пълен албум, групата издаде страхотен сплит релийз с Forest Mysticism, който задоволи жаждата на кръвожадните до пристигането на четвъртия дългосвирещ „Verses in Regicide“ от 2021 г. – безспорно най-добре продуцираният и изпълнен албум на Runespell до онзи момент.

И така , до пристигането на „Shores of Nastrond“ – петият пълнометражен албум на Runespell и първият в пълен състав. Докато миналогодишният мини-албум „Sentinels of Time“ завърши духовно първата ера на Runespell, бързо става очевидно, че „Shores of Nastrond“ бележи отделна втора ера, макар и една, за щастие, не твърде далеч от желязото и кръвта, дошли преди това.

Към основателя Nightwolf тук се присъединяват титанът на барабаните Basilysk – чието обширно резюме включва проекти като Nazxul, Temple Nightside и Pestilential Shadows сред много други – и кийбордистът Irrwycht, който може би доста от вас познават от Grabunhold и Baxaxaxa.

Заедно триото извиква същия мистичен и хипнотизиращ звуков свят, който направи името Runespell такава сила в ъндърграунда, но тук има съгласувана яснота – било то писане на песни или звук, текстурата, фигурираща по-видимо и в двете – което прави шестте компонента на албума истински мощни и ударни, въпреки че тържествеността на „Sentinels of Time“ продължава и тук. Наистина, този изключително епичен мини-албум послужи като мост между двете епохи на групата: не само със споменатата тържественост, изследвана по-нататък в „Shores of Nastrond“, но и с вълнуващите акустични сегменти, които са по-щедро интегрирани в целия звук на Runespell .

Просто казано –  това е езическо блек метъл съвършенство, а   бреговете на Настронд  тръпнат в очакване да ви потопят в своята епопея от кръв, огън и смърт!

 

 

Съдържание:
1. Mirrors of the Dead [8:25]
2. Elemental Fires [6:38]
3. Spectres of War [9:08]
4. Unfurled Night [3:07]
5. Shores of Nastrond [10:58]
6. Vigridr Fields [7:52]

 

 

 

Премиера на албума в YouTube:

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.