THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

ENDSTILLE : „DetoNation“

ENDSTILLE : „DetoNation“
BG1 от 2

След 10-годишна пауза, германската блек метъл банда ENDSTILLE се завръща със своя девети дългосвирещ албум, „DetoNation“!

Традиционно посветен на унищожителната сила на войната, „DetoNation“ съдържа девет агресивни химна класически суров германски блек метъл в рамките на около 47 минути, които несъмнено звучат особено силно и релевантно към днешна дата.

Както може да се очаква – от самото начало заглавието стартира с яростен рев и посичащи китари, подкрепени от бързи барабани, които не дават време за размисъл и директно задават тона на целия албум.
В типичния си агресивен стил, още в първата песен  „New World Lethargy“ ENDSTILLE обсебват пространството с пламенен гняв и макар и да не липсват атмосферни елементи в инструментала, всичко в записа си остава чист и поразително изразителен блек метъл, който сякаш плюе върху напоена с кръв пръст.

Второто парче засяга темата за падането на Йерихон и анти-християнските настроения на групата, които определено липсваха през последното десетилетие. „Jericho Howls“ продължава емоционалната вихрушка от предходното парче, като атмосферата продължава да натежава, доставяйки неприлично бързи барабани, гневни скандирания и обезумяли вокали, които дават ясното послание, че ENDSTILLE все още не вземат пленници и битката ще се води до самия край…

В албума групата използва различни вокални техники, като в третото парче „Tochnit Aleph“ можем да чуем за кратък момент и ритуалистични напеви и реч, които придават на записа неминуемо една по-величествена и възвишена атмосфера. В комбинация с взривоопасните традиционни тежки вокали на Zingultus, които са силно разпознаваеми навсякъде, се получава тротилно пренатрупване до опасна стойност.

В следващите минути следва истинско изригване на музикантите и същината на албума става все по-нагорещена, пренасяйки те право в окопите сред прашните кубинки и прелитащи шрапнели. Всяко от парчетата носи безумна агресия в знак на бунт и омраза към смъртта по политически причини и жертвите, които са нужни в името на това да оцелееш по време на война. Последователен и представен като едно неразривно цяло, албумът разказва история за насилие и пролята кръв, завършваща традиционно с композиция,  озаглавена „Endstille“ („Последното мълчание“), като  вместо „Сбогом“ както в последното си заглавие преди дългата пауза, този път групата смирено нашепва Weltkrieg („Световна война“)…

Без допълнително излишно говорене – „DetoNation“ взривява пространството и изравнява всичко по пътя си. Блек метъл в агресивния и завладяващ стил под запазената марка на Endstille, който несъмнено ще попадне в топ списъка с албуми на годината на фенове на групи като Marduk , 1349 и Minenwerfer.

Endstille се завърнаха. И са готови да поразят всичко по пътя си, мразейки от дъното на черните си сърца!

 

 

Любими парчета: „Pro Partia Mori“ и „Victorious“!

 

Към момента  можете да чуете сингъла „Jericho Howls“:

 

 


Банда: Endstille
Албум: „DetoNation“
Дата на издаване: 25.o8. 2023
Лейбъл: Ván Records
Линк за поръчка: https://van-records.com/Preorder

 

 

 

BG1 от 2

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.