THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Пълни детайли около предстоящия албум на MEPHORASH

Пълни детайли около предстоящия албум на MEPHORASH

В края на януари шведската блек метъл банда Mephorash разкри заглавното парче от предстоящия си четвърти дългосвирещ албум „Krystl​-​Ah“, като днес от лейбъла предоставиха и допълнителните детайли около заглавието.
Албумът ще бъде издаден на 10-ти ноември чрез лейбъла Shadow Records (с дистрибуция от REGAIN RECORDS), като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – лимитиран тираж аудиокасети и дискове, както и две разновидности плочи.
Продуцент и отговорен за смесването и мастерирането на музиката в заглавието е Lars Hultman Productions.
Хоровите аранжименти са създадени  от En Kör.
Обложката е творба на José Gabriel Alegria Sabogal.

„Извън дълбините и създаването на „Shem Ha Mephorash“, сега сме горди да ви представим зараждането на новата ера за MEPORASH под формата на предстоящия ни нов албум, „Krystl-AH“. Това ще бъде изцяло нова глава в рамките на творческия ни процес, включваща нов поглед върху начина, по който пишем нашите текстове и композираме музиката си…“

Такъв е пътят на шведите MEPHORASH.
С богат ъндърграунд опит и вечно неспокоен, но винаги тактически начин на правене на музика, тяхното изкачване в редиците на международния блек метъл е решително и добре заслужено. Въпреки че каталогът им от зараждането на групата през 2010 г. до момента винаги е бил с отлично качество, именно с гореспоменатия „Shem Ha Mephorash“ от 2019 г. – буквално МАСИВЕН албум от 74 минути, MEPHORASH драматично претендираха за своя трон. И при предоставените доказателства за величието на предстоящия „Krystl-AH“, те няма вероятност да се откажат от този трон скоро.

„Взехме решение да се опитаме да се отдръпнем от общите черти на традиционния „блек метъл“ и вместо това се опитахме да намерим вдъхновение от дълбините в самите себе си, превръщайки това в произведение от дълбоко и лично значение за нас“, продължава групата . „Заглавието ще се потопи яростно в безброй теми, вариращи от мистериите на „Krystl-AH“, гнозиса на светлината и божествения нарцисизъм до тантрическата сексуална магия, а също така ще се потопи и дълбоко в травматичните и същевременно блажени събития, които създадоха проекта, сега известен като MEPHORASH.“

Това усещане едновременно за церемония и празник се усеща веднага при пускането на „Krystl-AH“. Буквално огромен, 68-минутният „Krystl-AH“ се движи със зловеща красота – спираща дъха, брилянтна и все пак внушаваща огромни, плашещи мистерии извън широкия обхват. Многобройна армия от прокълнати ангели служи като подгряващ хор на тези седем невероятно епични композиции; разтърсващи душата водещи партии се издигат и падат с изящество, докато звуковите пространства се отварят и умело фините слоеве от струнни, синтезатори и акустични китари изпразват това почти чувствено изживяване – нищо никога не бърза да намери своята дестинация, само оставя в теб чувството, че си В МОМЕНТА, търпелив и пълен. Това звуково поле служи за различен фон, разделящ MEPHORASH от конвенционалния „блек метъл“, далеч по-близо до класическа музика, но без съмнение пропит с централната енергия на истинския блек метъл. Не е погрешно да се предположи, че човек може да се изгуби във всеки един от тези епоси, но това е пътуване, което безкрайно възнаграждава безстрашните и любознателните – тези, които искат да надминат своя личен Рубикон, за да получат просветление. ..и проклятие.

„Усърдно изработвахме и усъвършенствахме този проект през последните четири години“, заключават те. „Чрез гняв, любов, омраза, сълзи, пот, пандемии и чист хаос във всичките му форми, за да превърнем това в реалност. Сега сме невероятно горди, че най-накрая можем да представим на всички вас, които сте чакали толкова търпеливо… „Krystl-AH“. Shem Ha Mephorash!“.

Предварителните поръчки са стартирани на следния адрес: https://bit.ly/44d108c.

 

 

 

 

Съдържание:

1.Krystl​-​Ah
2.Gnosis
3.Catoptrophilia
4.Soma Yoni
5.Chysallís
6.I Am
7.Mephoriam

 

 

Можете да си припомните сингъла „Krystl​-​Ah“ по-долу:

 

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.