THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Първи сингъл от предстоящия запис на THE AMENTA

Първи сингъл от предстоящия запис на THE AMENTA

Две години след свирепото им завръщане „Revelator“, австралийските екстремни метъл иноватори THE AMENTA представят новия EP запис „Plague Of Locus“. С десетте си песни, това амбициозно малко над 40-минутно EP включва нови композиции и разнообразна селекция от кавъри на песни, вдъхновили по един или друг начин съществуването на групата.

„Plague Of Locus“ съдържа уникални интерпретации на парчета на локалните австралийски блек метъл групи NAZXUL и LORD KAOS, глобалните алтернативни легенди DIAMANDA GALAS, ALICE IN CHAINS и KILLING JOKE, и стилово разнообразните творци WOLF EYES, HALO и MY DYING BRIDE.

 

 

 

Съдържание:

01. Intro
02. Sono l’Anticristo (DIAMANDA GALAS cover)
03. Asteroid (KILLING JOKE cover)
04. Angry Chair (ALICE IN CHAINS cover)
05. Plague Of Locus
06. A Million Years (WOLF EYES cover)
07. Crystal Lakes (LORD KAOS cover)
08. Rise (HALO cover)
09. Totem (NAZXUL cover)
10. Black God (MY DYING BRIDE cover)

 

Обложката за „Plague Of Locus“ е създадена от легендарния Metastazis (PARADISE LOST, ULVER),който създава обложките и за изданията на THE AMENTA от 2021-ва година, „Revelator“ и „Solipschism“.
Музиката е смесена от Erik Miehs и мастерирана от Maor Applebaum (FAITH NO MORE, ABBATH), като записът носи клаустрофобичната тежест на „Revelator“, което води до феноменален звук – тежък и смазващ, но естествен и органичен.

За да навлязете в атмосферата на предстоящото EP, THE AMENTA разкриват зловещ видеоклип към заглавната песен. Вижте го по-долу:

‘Plague Of Locus’ е изпълнен с насилствени и истерични екстремни метъл аранжименти, интелигентно съчетани с груув елементи, драматични куки, заразителни вокали и шумни звукови пейзажи – идеалният саундтрак за всички кошмари!

Композиторът и изпълнител на клавирите Timothy Pope разказва за зараждането на записа:

„Слушането на ‘Plague Of Locus’ веднага предизвиква носталгични тръпки. За мен той има нещо от същата студена захапка като материала от албума „n0n“ от 2008 г. Разбира се, това първоначално познаване е необходимо и го изкривява до неузнаваемост с плач на теремин и отворена, епична средна част с вдъхновените вокали на Cain, но семената на нещо носталгично остават. За да допълним песента, решихме да я заобиколим с кавъри на песни, които са ни вдъхновили, особено нашия албум от 2021 г. „Revelator“. Всъщност две от тези песни бяха записани по време на сесиите на „Revelator“. „

 

„Plague Of Locus“ ще бъде издаден на 19-ти/20-ти октомври на плоча, издадена самостоятелно от бандата и в дигитален формат чрез лейбъла Debemur Morti Productions. Предварителните поръчки са възможни чрез Direct Merch (плочи) и Bandcamp (дигитален формат).

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.