THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

BLUT AUS NORD излъчват премиерно албума „Disharmonium – Nahab“

BLUT AUS NORD излъчват премиерно албума „Disharmonium – Nahab“

„Той сякаш знаеше какво предстои – чудовищният изблик на Валпургиевия ритъм, в чийто космически тембър щяха  да се концентрират всички първични, върховни пространствено-времеви кипящи процеси, които лежат зад масивните сфери на материята и понякога избухват в премерени ехтения, които проникват едва доловимо във всеки слой от същността и придават отвратително значение в световете на определени страховити периоди.“
(Х. Ф. Лъвкрафт)

 

 

В очакване на официалната му дата на издаване на 25-ти август, мистериозната френска блек метъл формация BLUT AUS NORD излъчва премиерно предстоящия си петнадесети дългосвирещ албум „Disharmonium – Nahab“ и неговите единадесет чудовищни нови кошмари от вселената на Лъвкрафт.

Премиерата на албума ще се случи тази вечер в канала Black Metal Promotion, в 19:30ч. българско време (18:30 CEST) :

 

„Disharmonium – Nahab“ вади на показ още по-засиленото присъствие на ненормалната вокална мания на групата, зловещата динамика е ярко подчертана, непогрешимата мелодична сила е усилена и китарите се леят в тандем с великолепно люлеещи се груувове като цунами.

Албумът е записан и смесен от Vindsval в Earthsound Studio, като Bruno Varea (Upload Studio) се заема с мастерирането.
Полският художник Maciej Kamuda отново създава сенчестата обложка, която перфектно представя слуховите кошмари на BLUT AUS NORD. Естетическият стил на художественото оформление на „Nahab“ изследва по-традиционни изображения на ужаса и кошмарите, в ярък контраст с по-цветната и психеделична картина, украсяваща „Undreamable Abysses“, първата част от поредицата.

 

Заглавието е вдъхновено от вещицата Nahab – героиня  от творбата „The Dreams in the Witch House“ на майстора на космическия ужас Хауърд Лъвкрафт.Единадесет химна на чудовищния и древен мрак са канализирани от мастърмайнда на групата, Vindsval:

01. Hideous Dream Opus #1
02. Mental Paralysis
03. The Endless Multitude
04. Hideous Dream Opus #2
05. The Crowning Horror
06. Queen Of The Dead Dimension
07. The Black Vortex
08. Nameless Rites
09. Hideous Dream Opus #3
10. The Ultimate Void Of Chaos
11. Forgotten Aeon

 

Албумът ще бъде издаден на диск, аудиокасета , плоча и дигитално, заедно със страхотен мърч, на 25-ти август чрез лейбъла Debemur Morti Productions. Възможни са предварителни поръчки за всички артикули от официалния магазин на лейбъла : https://www.debemur-morti.com.

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
1 Коментар
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Мирослав-Velzevul666
8 месеца 🔥

Философите на Блек Метъл Жанра отново показват класа разпростираща се в мрачният и прихнал космос.
Където МУЗИКАТА ИМ е като дихание на умираща звезда…
Могъщи както винаги!!!МРАКОБЕСИЕ И ДИАБОЛИЗЪМ….

Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.