THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Immortal Frost Productions представят новия проект Bloedmaan

Immortal Frost Productions представят новия проект Bloedmaan

Лейбълът Immortal Frost Productions с гордост съобщава, че Bloedmaan – нова  идея на скандалния Ronarg (известен също от Ars Veneficium & Antzaat) влиза в редиците му във връзка с  издаването на дебютния си албум, който ще излезе по-късно тази година!

Тези, които са запознати със споменатите по-горе банди, вече могат да си представят какво да очакват от този господин, но никога не очаквайте очакваното, тъй като Bloedmaan върви по свой собствен път  и стои напълно самостоятелно.

А ето и лек намек за онова, което предстои…

Глава първа; Bloedmaan
„Скъпи читателю, разказвам ти  за ужасните събития, които доведоха до съществуването на това, което скоро ще бъде известно като „Bloedmaan“. Bloedmaan буквално означава Кървава луна на холандски и започна в студените, тъмни последни моменти на 2022 г.
Посред нощ, в края на дълга творческа сесия, Ronarg, беше поразен от проблясък на вдъхновение.
Появи се видени на замък в кървавочервена луна, покриваща слънцето, поглъщайки цялата земя в странни мъгли и тъмнина. Появи се само за миг, но беше ясно като бял ден. И от това видение излетя музиката. Странна сила владееше студените пръсти на Ronarg, докато още по-странни ноти се раждаха от прокълнатите му инструменти. Тук в тази чернота кръвта тече върху среброто, тук тъмнината се издига и отстъпва място на луната от кръв.”

 

Глава втора; Перкусии
„Но за съжаление, Ronarg знаеше, че не притежава всички умения, необходими за усъвършенстването на тази най-зла от всички творби, и усвояването на уменията щеше да отнеме много време.
В търсенето на необходимите инструменти той се обърна към много хора и в крайна сметка, чрез слухове, се свърза с ‘Frederik Geuvens’, който уж продаваше комплект перкусии. Ronarg го познаваше чрез общи приятели като  перкусионист в групата, наречена „Verwilderd“. При неочакван обрат на събитията или може би поради провидение, Frederik предложи услугата си доброволно, разрешавайки повечето от проблемите, необходими за осъществяването на плана на Ronarg. И така беше сключен пакт. Frederik започна умело да оформя перкусията в своя образ, добавяйки детайли там, където Ronarg не можеше, издигайки това дело на злото до истинска мерзост.“

 

Глава трета; Остроботски мрак

„Когато цялата инструментална работа беше завършена  и представляваше едно цяло, Ronarg се обърна към Owe от студио Wolfthrone,  още познат от групите Dispyt и Ondfødt, с които Ronarg беше работил преди по други проекти – Ars Veneficium и Antzaat. Owe също беше поръчвал на Ronarg да създаде зловещи маслени картини за неговия проект Ondfødt. Owe с нетърпение се съгласи да остави своя отпечатък върху проекта.
Така че записите бяха изпратени в дълбоките, гъсти гори на Финландия, където студио Wolfthrone оформи тази перверзия с фокус и прецизност в нейните крайни форми, въпреки физическото ниво на съществуване. След по-малко от седмица стигнахме до това, което трябваше да бъде финализираният звук на продукцията.
Тестът върху ефектите от повредените тонове ще започне скоро. Субектите са внимателно подбрани и наблюдавани по време на експозицията.
Един от Нежеланите субекти, който имаше достатъчно нещастие да бъде изложен на финалната работа, напусна доста внезапно, на поклонение. Може би безполезен опит да спаси душата си? Уви, може никога да не разберем, защото той не се върна.
Ronarg, доволен от резултатите и причинените от себе си нечистотии, реши да продължи напред. Всичко, което оставаше да направим в онзи момента,  беше да намерим начин да отприщим следите от злото  към света.“

 

Глава четвърта; Слана в долината на Демер:

„Един от обектите, изложени на тази лудост, се оказа S. Фронтменът на групата Ars veneficium, в която свириха Ronarg и S., и  собственик на ъндърграунд лейбъла „Immortal frost productions“. След като изслуша нещастника няколко пъти, той видя злия потенциал, който имаше и веднага даде договор, позволяващ на Bloedmaan да разпери крилата си и да отприщи отровата си върху света.
Ronarg работи неуморно, за да придаде форма на първоначалната  си визия, която постави началото на тази поредица от събития. И серия от маслени картини последва от ръцете му.“

 

За финал Ronarg споделя:
„Сега скъпи читателю. Казах ти  всичко, което трябва да знаеш за Bloedmaan засега. Невероятната бързина и прецизност, с която Bloedmaan е роден от другия свят в този, е потресаваща и е явен знак за някаква форма на неестествена поквара. Ако все пак желаеш, излез и послушай  тези прокълнати песни песни. Обърни внимание на думите ми и бъди  предупреден. Защото може да няма път назад.“

 

>>> Страница на проекта във FACEBOOK 

>>> Страница на проекта в Instagram

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.