THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Първи сингъл от предстоящия албум на Teufelsberg

Първи сингъл от предстоящия албум на Teufelsberg

Полската блек метъл банда Teufelsberg разкри първи сингъл от предстоящия си втори дългосвирещ албум, „Pakt mit dem Teufel“.
Студийното заглавие ще бъде издадено на 31-ви октомври чрез лейбъла Signal Rex, като ще бъде разпространено както в дигитален формат, така и на физически носител – диск и плоча.

Откакто се измъкнаха от бездната на времето с дебютното си дмео „Ancient Darkness Triumphant“ през 2020 г., поляците TEUFELSBERG се изправиха срещу модерния свят – и по-точно, модерния „блек метъл ъндърграунд“. Използвайки своите благородни полски корени като непоклатима естетическа основа, ордата продължи да разпалва огъня на старите дни с всеки следващ запис, кулминирайки както в завета със SIGNAL REX, така и в дебютния им албум, „Ordre du Diable“, издаден в началото на 2022 г.

Поддържайки тези огньове пламтящи ярко и по-черно от всякога, TEUFELSBERG се завръщат с втория си пълнометражен албум, „Pakt mit dem Teufel“. Студена и мрачна както винаги, бандата тук се рови сред коридори, богати на съкровищата от блек метъла, какъвто го познаваме преди интернет, интегрирайки не само своя древен полски идиом, но и съвременни скандинавски и елински елементи. В известен смисъл има усещане за дежа вю…първоначално, колкото по-дълбоко се гмуркаш сред съкровищата на TEUFELBERG, толкова повече от бижутата започват да блестят по уникален за бандата начин. Както винаги, суровите, но ясни тонове на ордата и съпътстващото ги изпълнение са превъзходни за тяхното неподчинение срещу преобладаващите тенденции и пълната мощ на техния мистицизъм със сигурност се усеща всяка секунда от този албум с шест песни и общо 38 минути.

„Пактът с дявола беше подписан с кръв някъде в Полша по време на пълнолунието през 2022 г.“, заявява групата. „TEUFELSBERG продължава да следва пътя на нечестивия блек метъл. Погребалната камбана носи своята песен, окъпана в лунна светлина. Тя призовава нечистите души на върха на Дяволската планина, призовава да сключим пакт и да се поклоним пред НЕГО.“

 

 

Последвайте официалната премиера на сингъла  „Der ruf des Mephistopheles“ по-долу:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.