THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

МАШИНА НА ВРЕМЕТО : A FOREST

МАШИНА НА ВРЕМЕТО : A FOREST

A Forest е италианска блек метъл група, създадена от двама приятели през 2000-та година в италианския град Новара.
Заражда се като идея малко по-рано, като в самото начало идеята е за дуо, с членове Mayhem – барабани и вокали, и М. (Marco De Rosa) – китари, бас и вокали.
М. по това време е част от редица други италиански блек метъл групи – Skoll (основният му проект) , Emortualis, The True Endless и Huginn, следователно и в този момент разполага със стабилен опит в създаването  на блек метъл.
Още преди да влязат в студиото, за да запишат първите си акорди, момчетата са вдъхновени силно от скандинавския блек метъл и темите за силата на природата, сатанизма и студа, и както може би се досещате – това определено ще изиграе огромна роля за развитието на групата занапред.

В този състав е записано и първото демо на A Forest – „Fury of the Elements“, което излиза през 2000-та и поставя началото на едно невероятно приключение за ентусиазираните музиканти. То е разпространено от култовия и вече несъществуващ лейбъл Chanteloup Creations на Nicolas Blachier под формата на лимитиран тираж аудиокасети, като обложката е създадена от M. по добре познатия старошколски начин.

 

След това демо, двамата музиканти изпадат в същински водовъртеж от вдъхновение и същата година издават още един демо запис директно от репетиционната си – „The Abyss in Northland“. Той е записан на няколко касетки без обложка, като групата дори не го разпространява особено. Митичният запис е сред онези, които не могат да бъдат открити. Изцяло загубена музика.

Няколко години по-късно, през 2002-ра година, бандата издава третото си демо „Tales of Winter Frost“, като този път решава да запише албума на диск. Съдържащо само четири стегнати парчета, но изпълнени с традиционна блек метъл атмосфера и норвежки студ, именно това демо привлича вниманието на лейбъла Ordo Obscuri Domini, който предлага на групата да го включи в сплит заглавие, поделено с култовия германски блек метъл проект Vinterriket.

 

 

Същата година A Forest започват преговори с лейбъла Wotan’s Reich Productions във връзка със записите на дебютния си дългосвирещ албум, като през 2003-та година е издаден „The Spirit of the Forest (To Bleed Northern Spirit)“. Този път в обработката на заглавието се включва и професионален звуков инженер, който се занимава със смесването на звука – Daniele. Много критици наричат продукцията „ужасна“, но според групата точно такава са искали да бъде – всички знаем, че в блек метъла продукцията никога не е била от значение.

 

Малко след като издават дебютния си дългосвирещ албум, музикантите записват и издават чрез малкия ъндъграунд италиански лейбъл Frozen Creations своето ново ЕP, „Black Clouds“. След този запис бандата сякаш започва да повяхва и през 2006-та година издава демото „Worn Out“, което ще се окаже и последното самостоятелно заглавие от М. и Mayhem.

 

През 2009-та групата участва в сплит заглавието „Externsteine“ на War Kommand Productions с две парчета, редом до бандите Via Dolorosa и Hakenkreuz Nocturna. През годините музика от A Forest се появява и в различни компилации, но след 2006-та започва бавния край на групата, който бива окончателно поставен през 2016-та година, десет години по-късно със следните думи:

„A Forest се роди като дуо и ще умре като дуо. От самото начало създадохме това, което смятахме за истински ъндърграунд блек метъл и го направихме чрез суровия звук на нашите издания. Но сега сме изтощени. Вече нямаме време, което да посветим на A Forest и прекратяваме съществуването на проекта след месеци на дълбок интроспективен размисъл.“

Една от причините за това решение е заболяването на M., който умира от рак година по-късно след като групата прекратява дейност, през 2017-та. Огромна липса, която слага окончателният край на още няколко италиански ъндърграунд блек метъл проекта, за които се оказва невъзможно да продължат напред без музиканта в редиците си – Skoll, The True Endless (с участието на Mia Wallace от Abbath и Algol от Forgotten Tomb и Hiems), Torvara, The Blessed Hellbrigade (друга банда, която основава заедно с Mayhem), Huginn и Darkness.

 

 

Със смъртта на Marco De Rosa приключва цяла една ера в италианския ъндърграунд, като Mayhem , чиято връзка с M. е силна и братска, отказва да прави музика занапред въобще.

С това казано, A Forest може да не е от най-популярните групи, за които ще чуете из пространството, нито сред най-добрите, но определено е едно от ценните съкровища на италианския ъндърграунд, което носи своята история и е добре да се познава.

Memento mortuorum.

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.