THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Детайли около предстоящия дебют на TAUBRĄ

Детайли около предстоящия дебют на TAUBRĄ

Извиквайки демони от древни времена, TAUBRĄ е новосформиран окултен блек метъл звяр, замислен от китариста Berg (AARA) и оформен от музиканти от норвежкия и швейцарския ъндърграунд. Тяхната обща цел е да изразят съюза на първично насилие, екзистенциално безпокойство и мистика, които направиха каноничния блек метъл толкова завладяващ. Първата творба на групата, „Therizo“, ще бъде представена на 13-ти октомври чрез лейбъла Debemur Morti Productions и съдържа 9 агресивни и атмосферични композиции.

 

01. Intro
02. Congregation Of The Unholy
03. Sigd
04. Reed Of The Earth
05. Dire Necropolis
06. Rembrandt Of Death
07. Vale Of The Taubra
08. Therizo
09. Outro

 

Обложката е творба на норвежкия художник Kjell Åge Meland. Албумът е записан на различни места в Норвегия и Швейцария, след което е смесен и мастериран в The Empty Hall Studio.

 

Вокалистът R. разказва за заглавието на албума „Therizo“:
„Терминът „Therizo“ е име, което намерих в книга за древни същества, която четях. Първоначално има значението на „да пожъна, да отрежа, да унищожа“, което според мен отговаря на цялостната тематика на текста, придружаващ музиката. Текстът, циркулиращ около този термин, беше един от първите, които написах за албума и след като останалата част от текста беше написана, името ми се появи и реших, че е подходящо заглавие за албума. То съдържа много различни слоеве и значения за мен лично – от дистанциране от религиозните догми до завършеци, които трябваше да бъдат направени по един или друг начин до доста банални ежедневни преживявания. Kjell Åge Meland – артистът, който създаде обложката на албума позволи на музиката и текстовете да го насочат и вдъхновят, и точно така това Изкуство се появи. Не искаме да разкриваме повече за значението ѝ все още , въпреки това.“

 

Първата песен от предстоящия албум – „Vale Of The Taubra“, както и възможностите за предварителна поръчка ще бъдат представени на 4-ти септември. „Therizo“ ще бъде издаден на диск, плоча и в дигитален формат на 13-ти октомври (петък 13-ти) чрез лейбъла Debemur Morti Productions.

 

 

Полезни връзки:
Taubrą Facebook
Debemur Morti Productions 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.