THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Окончателен график на тазгодишното издание на PROPHECY FEST

Окончателен график на тазгодишното издание на PROPHECY FEST

Германският фестивал Prophecy Fest , организиран от лейбъла Prophecy Productions, отново донася своята мрачна и изпреварваща времето си музика с отношение към едно от най-завладяващите културни места в света – легендарната естествена пещера Balver Höhle.

Тридневното събитие  започва днес следобяд и ще завърши с финален концерт – реюниън шоуто на легендарните Agalloch , което ще започне преди полунощ в събота, на 9-ти септември.

През последните дни настъпиха някои промени и новости около фестивала.

Наложи се Arthur Brown да прекрати участието си в изданието тази година поради редица нещастни обстоятелства, които доведоха до липсата на музиканти, които да го подкрепят на сцената.

Arthur Brown коментира: „Ужасно съжалявам, че не мога да дойда и да отпразнувам Prophecy Fest с всички вас тази година. Никога досега в кариерата си не са ме удряли толкова много инциденти, които да ме оставят без група за този уикенд. Всеки път, когато измисляхме нов план, съдбата намесваше гаечния си ключ в работата ни и вчера като за финал ме остави без нито един музикант, който да може да свири. В този момент искам да отдам цялата си обич и най-добри пожелания на моите много специални приятели и членове на групата, които попаднаха в сегашното си положение не по своя вина. Оздравявайте бързо, скъпи приятели! Що се отнася до Balve, разбира се, ще направя всичко възможно да се върна следващата година и дори да донеса някои нови песни в пещерата. Имаме ли сделка? Моля, насладете се на страхотен празник и ще се видим скоро отново!“

 

Martin Koller, основателят на Prophecy Productions,  коментира: „Със сигурност Arthur ще ни липсва тази година, но след като опитахме всичко по силите си и не се получи, в крайна сметка нямахме друг избор. Ще се погрижим музикантът да се върне през 2024 г. За съжаление, това също означава че трябва да променим реда на движението на групите. Моля, приемете нашите искрени извинения, ако това засяга плановете ви по някакъв начин, но беше необходимо да се въведат промени.“

 

Редът на групите в петък и събота е  адаптиран. DARKHER се мести в слота на Arthur Brown, като  групите в петък ще могат да свирят малко по-дълго.

 

ОКОНЧАТЕЛЕН ГРАФИК НА ФЕСТИВАЛА
(според часовата зона на Balve – UTC +2 /CEST )

 

Четвъртък, 7-ми септември,  „Prophetic Overture“
16:00 откриване на фестивала покрай лагерния огън с напитка за „Добре дошли“
17:20 ERNIE FLEETENKIEKER чете „Metal Manifest“
18:20 ILLUDIUM (акустично шоу)
19:20 THURNIN
20:20 1476 (акустично шоу)
21:20 VRÎMUOT

 

Петък , 8-ми септември,  „Cave of Balve Day 1“
Главна сцена:
15:35 LASTER
16:55 DISILLUSION
18:25 THE VISION BLEAK („The Deathship Has A New Captain“)
19:55 DARKSPACE
21:35 MY DYING BRIDE
23:40 AMENRA
Втора сцена:
15:00 YEAR OF THE COBRA
16:25 YEAR OF THE COBRA
17:55 1476
19:25 1476
20:55 CRONE
22:45 CRONE

 

Събота, 9-ти септември ,  „Cave of Balve Day 2“
Главна сцена:
13:00 E-L-R
14:10 SLAGMAUR
15:25 SATURNUS
16:40 GRÀB
18:10 NOVEMBERS DOOM
19:30 DORNENREICH (Metal Show)
20:50 VEMOD
22:05 DARKHER
23:20 AGALLOCH
Втора сцена:
13:45 GOSPELHEIM
15:00 GOSPELHEIM
16:15 ILLUDIUM
17:45 ILLUDIUM
19:05 DYMNA LOTVA
20:25 DYMNA LOTVA
21:40 TAR POND
22:55 TAR POND

 

Ако се придвижвате с велосипеди – в Балве има специални стойки за превозните средства на посетителите на фестивала.

 

Пивоварната Landbrauerei Tobias Mohrmann е приготвила специални крафт бирички за посетителите на фестивала, които ще можете да опитате като ‘welcome drink’ още днес следобяд в 16 ч. след представяне на фестивалната си гривна (гривните се раздават от 10ч. тази сутрин и когато дойдете, ще получите вашата).
Днес не забравяйте да си носите собствени храни и напитки – „Prophetic Overture“ е изцяло приятелска пикник/барбекю сбирка с цел социализация между присъстващите и празнично откриване на фестивала и ще се проведе на полянката (вижте схемата в края на статията) – шатрите вече са наредени и няма как да не разпознаете мястото. Пещерата не е далеч от Балве и ще можете да се разхождате за храна, но все пак е добре да сте подготвени предварително.

 

 

 

Освен до крафт напитки, гривната ви дава достъп и до безплатен вход в музея Luisenhütte Wocklum в петък. Не е нужна резервация, но трябва да се съобразите с работното време на обекта – от 9:30 до 17ч. Tова е най-старият напълно оборудван завод за доменни пещи в Германия , като в момента в сградата можете да откриете интересни археологически находки, определено  има какво да се види. (;

 

Карта  на фестивалното пространство:

 

Предстои истинската магия на Prophecy Fest да се разгърне в древната пещера Балве – идеалното място, където природата, магията и митът се срещат с вълнуваща музика!

 

ПП: Така изглежда книжката с програмата на фестивала тази година, която получавате заедно с билета. Около 48 цветни страници  и 2 диска, които съдържат по една песен от всяка група, изпълняваща на фестивала. Съдържанието се състои от годишен предговор от организаторите, лични съобщения от много от групите и снимка на всяка от тях – което прави  книжката перфектен артикул за ловците на автографи…а и незабравим спомен, разбира се.

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
1 Коментар
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Мирослав-Velzevul666
7 месеца 🔥

Такова отношение към феновете от страна на организатор на събития е рядко срещано…Тука става дума за приятелско отношение…Като кръвни връзки…
На тези късметлии които ще присъстват пожелавам моменти изпълнени с много емоции и мечти превърнати в уникални спомени…
Prophecy Productions/Fest не е просто ъндърграунд музикална компания и организатор на фестивал а си е кръжец ЗА ИЗКУСТВО В НАЙ-ЧИСТАТА МУ ФОРМА И В НАЙ-НЕКОМЕРСИАЛНАТА МУ СТРАНА…
Dark Soul(s) Art(s)…

Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.