THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Детайли около предстоящия дебют на ERSHETU

Детайли около предстоящия дебют на ERSHETU

Чрез новото си музикално начинание ERSHETU, текстописецът и концептуалист Void (DMP) и композиторът Sacr създадоха уникална бленда от епичен, неясен и атмосферичен метъл, потопен в драматичността на филмовата музика.
В дебютния си силно емоционален албум „Xibalba“, бандата обследва древната култура на маите и свещените текстове на Popol Vuh е шест трогателни парчета, изцяло освободени от стилистични жанрови граници:

01. Enter The Palace Of Masks
02. From Corn To Dust
03. The Place Of Fright
04. Cult Of The Snake God
05. Hollow Earth
06. Tunkuluchú

Обложката и дизайнът са осъществени от Maciej Kamuda, докато смесването е поверено на V. (BLUT AUS NORD) и е осъществено в Earthsound Studio, а мастерирането е дело на Bruno Varea от Upload Studio.

Void коментира идеята зад „Xibalba“:

„Sacr и аз винаги сме били очаровани от цивилизацията на маите. Създадохме ERSHETU в ранните етапи на Covid-19 пандемията, когато бяхме заобиколени от Смърт и всичко свързано с нея в културата на маите. Целото ни предишно познание се базираше на документални филми и статии, но аз опитах да се потопя колкото се може по-дълбоко в темата. Popol Vuh (още позната като „библията на маите“)беше особен източник на вдъхновение.“

Добавяйки финален щрих към магията на албума,бандата кани двама гост-музиканти , които да вдъхнат живот на композициите  – в заглавието можем да чуем страстното пеене  и хипнотизиращи напеви на Lars Are Nedland (BORKNAGAR, SOLEFALD) на върха на сух поток от текстурирани блек метъл китари, изпълнявани от V. (BLUT AUS NORD, FORHIST).

Void продължава:
„Sacr се погрижи за цялата музика и аз отдадох своето що се отнася до концелтуалната страна на нещата и текстовете. Искахме отличаващ се вокалист, който да се свърже на по-дълбоко ниво с уникалността на музиката, която създадохме, и двамата бяхме огромни фенове на вокалите на Lars.Той е невероятен вокален изпълнител и огромен човек. Поддържах контакт с него известно време преди това и когато му изпратих музиката, той веднага се съгласи да пее! Не дадохме никакви инструкции и го оставихме да изрази собствената си креативност. Определено е гордост да бъде заедно с нас на борда на ERSHETU , а вокалите му са далеч отвъд това, което бихме могли да си представим!
V. работи с мен от години и беше наясно с проекта още от най-ранните му стадий на развитие. Чест за нас е, че отдели толкова много часове работа върху „Xibalba“ и предложи да смеси записа още преди да сме го предали за мастериране на Bruno в Upload Studio.“

 

Първа песен от „Xibalba“ ще бъде предстгавена на 21-ви септември, когато ще стартират и предварителните поръчки. Албумът ще бъде издаден на 27-ми октомври чрез лейбъла Debemur Morti Productions в дигитален формат и на физически носител – диск, аудиокасета и плоча.

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.