THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Детайли около предстоящото демо на Oerheks

Детайли около предстоящото демо на Oerheks

Amor Fati Productions, в конспирация с Babylon Doom Cult Records, анонсира 28-ми октомври за интернационалната дата на издаване на третото демо на белгийския блек метъл проект Oerheks. То носи името ‘Valkengebed’ и ще бъде разпространено чрез лейбъла Amor Fati на диск, докато Babylon Doom Cult ще се погрижи за аудиокасетите.

В привидно бърза последователност, Oerheks съживи древния фламандски блек метъл – езически като подход, припомняйки толкова стари истории като Hageland – в две демонстрации, „Cagghenvinna“ и „Landschapsanachronismen“ от 2022 г. по-рано тази година. Може би не трябва да е изненада, че този „новодошъл“ показа толкова много майсторство още в самото начало: Oerheks е друга, силно фокусирана творческа маска на все по-плодотворния музикант Hans Cools, известен със съмишлениците си по лейбъл Silver Knife, Monads , както и небезизвестната група Hypothermia сред много други. Но, като се има предвид предстоящото демо „Valkengebed“, Oerheks е много решен да бъде държан толкова високо, колкото безбройните други произведения на Cools.

Заглавието ще излезе на 28-ми октомври – нощта на ловната луна, като ода за двамата ловци, върху които се фокусира текстът му – „Valkengebed“ е стряскащо разширение на звука на Oerheks. Невъзможно ефирен, почти чувствен, „Valkengebed“ е епично произведение от две песни/27 минути/ с динамично писане на песни и плътни, но все пак просторни слоеве. „Valkengebed“ се превежда като „молитвата на сокола“, холандската дума за онзи момент, в който соколи/ветрушки кръжат във въздуха, търсейки плячка в полетата отдолу, което е подходяща метафора за звуковия подход на демото като цяло и началната му заглавна песен . Втората песен „Blauwe Vleugels“ се превежда като „Blue Wings“, отнасяйки се до сините чапли, бродещи из полетата и блатата на Kaggevinne. И двете птици служат като мълчаливи свидетели на района Kaggevinne през вековете; тяхната хегемония над небесата, величието на техния полет и вътрешният мир, който носят над полетата и горите на Kaggevinne, са капсулирани от непрекъснато изгряващия блек метъл на Oerheks тук, наистина придавайки левитационен аспект, който е освобождаващ въпреки дълбоко традиционния подход. Самата синтезаторна работа е зашеметяваща, но начинът, по който Cools я включва в цялото демо, прави „Valkengebed“ най-вдъхващият страхопочитание запис на групата досега.

Завършен от изумително симпатични произведения на изкуството, предоставени с любезното съдействие на Business for Satan, „Valkengebed“ бележи неоспорим връх за Oerheks. За да отбележат това изкачване, Amor Fati и Babylon Doom Cult ще компилират едновременно и трите демота на Oerheks в двоен CD комплект, озаглавен „Grondslagen“.

 

Съдържание:

1.Valkengebed 11:24
2.Blauwe Vleugels 15:06

 

 

Очаквайте скоро първи откъс от ‘Valkengebed’ !

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.