THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „Dolt land“, новият албум на Grift

Чуйте „Dolt land“, новият албум на Grift

Самостоятелният шведски блек метъл проект Grift издаде днес своя  четвърти дългосвирещ албум, „Dolt land“.
Студийното заглавие се разпространява чрез лейбъла Nordvis Produktion, като поръчки на физически носители са възможни  на следния адрес: https://nordvis.lnk.to/nattenspilgrim.

Четвъртият студиен албум на Grift – „Dolt land“ („Скрита земя“) – е дълбоко изследване на връзката на човечеството с природата. С фолклорни звуци и прочувствени текстове мултидисциплинарният шведски музикален проект отвежда слушателите на пътешествие в сърцето на дивата природа.

„Dolt land“ се отклонява от по-метъл ориентирания „Budet“ (2020), като вместо това продължава акустичния подход на EP-тата „Vilsna andars boning“ (2018) и „Vilsna andars utmark“ (2022). Подобно на гореспоменатите два седем-инчови албума, „Dolt land“ отдава почит на Kinnekulle – планина, чиято природа, легенди и традиции служат като основен източник на вдъхновение на Grift още от създаването на проекта през 2011 г.

Ерик сам свири на всички инструменти – включително акустична китара, мелодика, глокеншпил, аналогов синтезатор и перкусии – и също така е семплирал природни звуци, за да създаде едно наистина поглъщащо слушане. Успокояваща и разтърсваща, но все още дива и неукротима; внушителната музика на Grift ще намери отклик сред феновете на Sangre de Muerdago, Anna von Hausswolff и Nebelung.

 

 

Съдържание:
1. Silverne stig (Silver pathway)
2. Nattens pilgrim (Pilgrim of the night)
3. På vingar slumrande (On wings in slumber)
4. Evas backe (Eva’s hill)
5. En hemskog (A home forest)
6. Gyllene sal (Golden hall)

 

 

 

 

Последвайте премиерата на „Dolt land“ по-долу:

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.