THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „Thanatos“, новият албум на ÔROS KAÙ

Чуйте „Thanatos“, новият албум на ÔROS KAÙ

Белгийският самостоятелен блек метъл проект ÔROS KAÙ разкри първи сингъл от предстоящия си втори дългосвирещ албум, „Thanatos“.
Студийното заглавие се разпространява  чрез лейбъла I, Voidhanger Records, като е налично както в дигитален формат, така и на физически носител – лимитиран тираж дискове и плочи.
Записите, смесването и мастерирането на заглавието са осъществени изцяло от ÔROS KAÙ. Песента „Let Neptune Strike Ye Dead“ е адаптирана от филма „The Lighthouse“ (2019) на Robert Eggers.
Обложката е творба на Daniel Valeriani.

Линк: https://bit.ly/3OrZs4d

След разкриващия дебют на „Imperii Templum Aries“ и сплит албума „Theosulphuros“ с PRECARIA, ÔROS KAÙ се завръща с „Thanatos“ – първата глава от визионерски диптих, който скоро ще бъде последван от близнака „Hypnos“.

Проектът на CZLT (NEPTUNIAN MAXIMALISM) – ÔROS KAÙ, използва дет метъл и блек метъл, за да изследва нови духовни територии чрез препратки към Goetia, гръцко-египетския херметизъм, астрологията, магията, а също така и към писанията на Austin Osman Spare.

„Thanatos“ е отражение върху смъртта, архетип на хаоса, разрушението и трансформацията, както е представено в древните култури. Етап на пречистване и просветление чрез болка и загуба. Още веднъж препратките към демони като Baal и Marbas са просто алегории, които символизират артистичната свобода във вечно противопоставяне на доминиращата култура.

Музикално, ÔROS KAÙ кънти в пространството с блек/дет китарни рифове над мощна ритмична основа в непрекъснато кресчендо или често маршируващо в средни темпове със смъртоносен дуум метъл. Мелодиите са епични, но специфичният мистично-езотеричен привкус, който винаги е характеризирал музиката на белгийския изпълнител, никога не остава изтласкан назад, като бива подчертан от сложно вокално изпълнение, в което се сливат дет метъл ръмжене, блек метъл писъци и тибетски песнопения.

Това, което ÔROS KAÙ предлага, е абсолютно уникален, хипнотичен и опияняващ съд за разтапяне на култури, музикално и тематично съдържание; истинско изследване на сакралността на звука и гласа и силата, която предават под прикритието на брутален метъл албум. Магматичното пулсиране на музиката и вихрушката от вокали предизвикват състояние на транс, подсилено от дяволските призиви на текстовете.
Психеделичният световъртеж достига своя връх в колосалната „Dawn Of The Red Scorpio“ и в изтощителната „Bios-Phos-Metis“ – 15 минутен дрон дуум метъл опус, който тласка слушателя в прегръдките на „Hypnos“. Пътуването започва.

 

Съдържание:
1.Nephtys
2.Let Neptune Strike Ye Dead (The Lighthouse)
3.Baal
4.Marbas
5.The Arcana XIII: Dawn of the Red Scorpio
6.Bios-Phos-Metis

 

 

Можете да чуете заглавието по-долу:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.