THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Първи сингъл от предстоящия албум на VALDRIN

Първи сингъл от предстоящия албум на VALDRIN

Американската мелодична блек метъл банда VALDRIN разкри първи сингъл от предстоящия си четвърти дългосвирещ албум, „Throne of the Lunar Soul“.
Студийното заглавие ще бъде издадено на 24-ти ноември чрез лейбъла Blood Harvest, като освен в дигитален формат, може да бъде открито и на физически носител – аудиокасета, диск и плоча в лимитирани тиражи.

„Throne of the Lunar Soul“ продължава историята от предишния дългосвирещ запис на групата и е най-епичният запис на VALDRIN до момента. С 11 песни и обща продължителност от около 74 минути, четвъртият дългосвирещ и наистина „двоен албум“ в смисъла на старата школа е сформиран само от лабиринтни песни, свързани заедно по начин, който е най-подходящ за техния митос.

Както обяснява основният вокалист/китарист Carter Hicks, „Векове след катаклизмичните събития на „Beyond the Forest“, Valdrin се завръща в родината си, Ausadjur, в далечно царство в центъра на мултивселената. Там той очаква присъда за неуспеха си в мисията да потуши въстанието на злото в подземния свят на Оркус, което тлее под изоставената планета Земя. Въпреки това, странна аура на празнуване прониква във въздуха на Ausadjur след завръщането на Valdrin и неговата новоназначена орда и не всичко изглежда добре в небесното царството на баланса.“

Подходящо, VALDRIN тук кима към различни моменти от своето богато минало, като същевременно посочва пътя напред към вечно ефервесцентни великолепия, които изглеждат толкова автентично обвити през 1997 г., че звучат невероятно по-свежо от всичко наоколо, „размразено“ около 25 години по-късно. С повишен акцент върху динамиката, както и драматични акустични паузи и декорации, квартетът не оставя нищо необърнато в своя арсенал, но всеки „камък“ е от решаващо значение при поставянето си и служи на ярка цел, като например понякога фино/понякога открито докосване на мистичен синтезатор.

Разбира се, VALDRIN все още може да се състезава и да беснее с най-доброто от всяка блек и/или дет метъл група от миналото или настоящето, но дори когато плъзгащите се върхове на звука заплашват да станат шеметни, разказът на „Throne of the Lunar Soul“ става много по-дълбок и по-интензивен: не всяка история има ясен път, нито остава на същата височина и метър. Но рядко историите стават толкова грандиозни и увлекателни. VALDRIN притежава някаква странна (или поне неуловима) магия и в „Throne of the Lunar Soul“ предоставят качествена модерна класика.

 

 

Съдържание:
1.Neverafter
2.Golden Walls of Ausadjur
3.Seven Swords (In the Arsenal of Steel)
4.Paladins of Ausadjur
5.Sojourner Wolf
6.The Hierophant
7.Vagrant in the Chamber of Night
8.Holy Matricide
9.Throne of the Lunar Soul
10.Two Carrion Talismans
11.Hymn to the Convergence

 

 

Чуйте сингъла „Seven Swords (In the Arsenal of Steel)“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.